avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Drepturile cumparatorului in caz de produs neconform
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Drepturile cumparatorului in caz de produs neconform

Am cumparat un televizor LCD la 3999 din Carrefour ,l-au probat pe bancul de proba si parea a fi in regula.L-au luat tot ei de pe bancul de proba si l-au pus in cutie.Nu am fost atenta la modul cum l-au manevrat dar acasa l-am scos din cutie si am observat in coltul din dreapta sus pe ecran ca are o pata de 5 cm2 .L-am pus in functiune si pe ecran a aparut ca o spirala care se marea.
Imaginea era acolo compromisa.
L-am impachetat l-am dus la magazin dar nu era seful de magazin si angajatul nu mi l-a primit. Ce drepturi am si cum ar trebui sa abordez problema.
Mentionez ca la cumpararea produsului nu mi s-a eliberat certificatul de garantie spunandumi-se sa revin pe data de 30.11 .2014 cu factura sa mi se elibereze un certificat.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
Cld_gabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cld_gabriela , utilizator 13:11, 26 Noiembrie 2014
Maine voi sti si pozitia sefului care trebuie sa ia decizia.Astazi doream doar sa ma documentez despre prevederile legale si opiniile specialistilor in aceasta situatie.Multumesc pentru raspunsuri.
ok , va urez bafta , si am rugamintea sa postati rezultatul . sunt curios cum va decurge.
Multumesc,as dori sa stiu daca lipsa conformitatii cuprinde si lipsa certificatului de garantie care chiar daca ar fi trebuit sa imi fie dat nu ar fi fost valabil fara stampila vanzatorului si semnatura cumparatorului.
nu conteaza acest aspect, multe certificate nici nu sunt completate la vanzare , in ideea ca nu se stie cine va fi beneficiarul final , poate cumparati TV-ul sa-l dati cadou....
Corect dar stampila vanzatorului tot ar trebui sa o poarte acest document si data vanzarii produsului,cel putin asa vad pe alte certificate de la alte produse cumparate

Alte discuții în legătură

Certificat de garantie pierdut mmem mmem Buna, Am pierdut certificatul de gatantie al unui produs electronic, mai am doar factura. Produsul a fost cumparat pe firma in urma cu un 1 si 8 ... (vezi toată discuția)
Garantie televizor Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. In februarie 2008 am achizitionat un televizor marca Grunding din magazinul Flanco ( Tg-Jiu ). De la bun inceput de cand mi s-a facut proba la ... (vezi toată discuția)
Garantie inlocuire telefon danypopica danypopica Buna ziua. Am cumparat un telefon de pe un site, iar dupa 10 luni s-a defectat, l-am dus la magazin pentru a fi trimis in garantie, produsul a fost solutionat ... (vezi toată discuția)