avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Drepturile cumparatorului in caz de produs neconform
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Drepturile cumparatorului in caz de produs neconform

Am cumparat un televizor LCD la 3999 din Carrefour ,l-au probat pe bancul de proba si parea a fi in regula.L-au luat tot ei de pe bancul de proba si l-au pus in cutie.Nu am fost atenta la modul cum l-au manevrat dar acasa l-am scos din cutie si am observat in coltul din dreapta sus pe ecran ca are o pata de 5 cm2 .L-am pus in functiune si pe ecran a aparut ca o spirala care se marea.
Imaginea era acolo compromisa.
L-am impachetat l-am dus la magazin dar nu era seful de magazin si angajatul nu mi l-a primit. Ce drepturi am si cum ar trebui sa abordez problema.
Mentionez ca la cumpararea produsului nu mi s-a eliberat certificatul de garantie spunandumi-se sa revin pe data de 30.11 .2014 cu factura sa mi se elibereze un certificat.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
Cld_gabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cld_gabriela , utilizator 13:11, 26 Noiembrie 2014
se ataseaza bonul de casa sau factura la certificat , deci nu trebuie neaparat si stampila vanzatorului .
pe bon sau factura , va aparea aceeasi serie, numar si brand-ul produsului ,la fel ca cel tiparit deja pe certificat .
Repet ,nu era in cutie,in cartea cu instructiuni sau odata cu factura si chitanta nici un certificat de garantie, ba mai mult ni s-a precizat cand sa venim sa il luam.
inseamna ca tot lotul de TV -uri nu a avut garantie ca , producatorul a uitat sa le puna in ambalaje , si cei de la magazin au luat legatura cu ei , si au convenit sa le trimita.
lesne de inteles.
Am trecut cu bine situatia creata de defectiunea constatata in sensul ca ne-a dat alt televizor,nu mai aveau decat cel expus dar am acceptat.
Situatia s-a desfasurat astfel: am fost la Protectia Consumatorului fara a face o sesizare si s-a constatat ca nu era completat certificatul de garantie .Amenda ar fi fost de la 5000-25000 lei ceea ce nu cred ca si-ar fi dorit nici un angajat al acestui "gigant".
Am revenit la magazin si s-au uitat pe camere,au vazut momentul vanzarii ....si au acceptat schimbarea produsului.
Sper sa fie bine! O zi minunata sa aveti cu totii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de garantie pierdut mmem mmem Buna, Am pierdut certificatul de gatantie al unui produs electronic, mai am doar factura. Produsul a fost cumparat pe firma in urma cu un 1 si 8 ... (vezi toată discuția)
Garantie televizor Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. In februarie 2008 am achizitionat un televizor marca Grunding din magazinul Flanco ( Tg-Jiu ). De la bun inceput de cand mi s-a facut proba la ... (vezi toată discuția)
Garantie inlocuire telefon danypopica danypopica Buna ziua. Am cumparat un telefon de pe un site, iar dupa 10 luni s-a defectat, l-am dus la magazin pentru a fi trimis in garantie, produsul a fost solutionat ... (vezi toată discuția)