avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copil major

Buna seara.Am si eu o nelamurire legata de pensia alimentara.Sotul meu are o fiica de 18 ani.De la varsta de 6 ani pana la 18 ia platit o pensie de 500 de lei.In aprilie 2014 fata a deschis un proces sa ii dea in continuare pensie alimentara.Procesul a avut o singura infatisare in luna septembrie sotul meu fiind de acord sa ii dea pensie in continuare.Pensia sa stabilit la suma de 270 de lei pentru ca noi mai avem un copil de 2 ani.Azi il suna fosta sotie sa ii spuna ca pensia este tot de 500 de lei.Zisa ca sa interesat ea si a aflat.Noi inca nu am primit nici o decizie acasa .Intrebarea mea este daca sotului meu i sa spus ca pensia se va stabili la 270 cum se poate sa fie tot de 500 de lei?Si mai zisa ca avem de platit pe 9 luni .Adica din aprilie pana in decembrie.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:58, 3 Februarie 2015
POate un mandatar al ei a fost la arhiva instantei, o fi fost fiica, ea este parte in dosar sau poate exista solutia publicata pe portalul instantelor de judecata, nu va grabiti sa trageti concluzii nerealiste.
Oricum, daca sotul a fost de acord sa plateasca in continuare pensie, de ce nu a platit nimic din aprilie pana acum? Nici din septembrie nu a platit cei 270 de lei macar?
Oricum, mie imi ies 8 luni maxim...

Verificati solutia instantei, nu stati in pasivitate.
Multumesc.Si fiica este tot in italia de 12 ani.El a platit pensie de 500 lei pana in decembrie 2013 .Nu a facut cerere de micire a pensiei pe ultimul an desii copilul nostru e nascut in noiembrie 2012.Nu e nici o problema daca plateste in continuare .Pensia sa sistat direct de la serviciu in luna cand fata a facut 18 ani iar fosta lui sotie a zis ca o sa deschida un nou proces de continuare a pensiei.Ea nu e de acord cu o pensie mai mica de 500 de lei si nu a fost de acord sa primeasca o pensie de 300 de lei desii sotul meu ia propus acest lucru ca sa nu mai deschida un nou proces..Iar cu suma de 500 de lei nu suntem noi de acord .Cu suma de 270 sotul meu a fost de acord de la prima infatisare.Acum nu e vina lui ca fosta sotie nu a deschis procesul in luna ianuarie 2014 asa cum a zis atunci cand nea sunat. Si in legatura cu intrebarea dvs ca de ce nu a platit in septembrie suma de 270 pot pot sa va raspund tot cu o intrebare.Cum sa platim daca nu avem nici o decizie de la instanta nici acasa dar nici la locul de munca al sotului?Daca venea la servicu ii oprea direct banii din salariu .Dar nu a venit nimic.Si la a cealalta intrebare pe care ati puso ca de ce nu ia platit din aprilie pana acum am un raspuns.Sotul meu ia sugerat fostei din luna in care fata a facut 18 ani ii plateasa in continuare pensia dar mai mica ca nu ne descurcam nici noi cu 1300 de lei care ne raman din 1800 mai ales ca mai avem si copilul.Ea vroia in continuare tot 500 lei .Eu cred ca sotul meu are tot dreptul sa ceara o micire de pensie acum ca mai are un copil de crescut.Deci nu e vorba ca nu vrea sa plateasca pensie deloc.Vrem doar o pensie ceva mai mica .Atata tot.Si in legatura cu faptul ca sunt 9 luni de plata o stim tot de la fosta.Chiar ieri nea sunat si nea spus ca pensia a ramas tot de 500 desii la proces a fost stabilita suma de 270 de catre instanta.Si ca tiinand cont ca banii o sa ii primeasca in luna decembrie sunt pe 9 luni.Eu nu inteleg cum daca sa stabilit o suma de 270 lei sa ramana acceiasi suma de 500 lei?
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
alexandra80, utilizator
pai ii plateste virandu-i in cont, ca si pana acum doar ca vireaza el si nu firma angajatoare, si pe detaliile de plata specifica luna pentru care sunt "pensie de intretinere luna noiembrie 2014" - spre ex.
In felul acesta, indiferent de suma stabilita de instanta, tatal contribuie la intretinerea copilului si nici nu acumuleaza datorii pe care trebuie sa le plateasca ulterior.
Cand vine hotararea, faceti un calcul vedeti cat trebuia sa plateasca, cat a platit si reglati diferenta.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator
Buna seara. Multumesc.As mai avea si eu o intrebare.Cum nu a venit nici o hotarare acasa si nu stiam ce a hotarat instanta am intrat pe portalul instantelor si am scris nr de dosar si am gasit datele despre proces.Dar nu inteleg care este hotararea instantei.Scrie asa.Tip solutie-Respinge cererea.Solutie pe scurt -Respinge cererea cu privire la majorarea pensiei.Ultima actualizare era de pe data de 17/10/2014.Procesul a fost pe data de 25/09/2014.Ce inseamna asta?Va multumesc.
Cu suma de 270 sotul meu a fost de acord de la prima infatisare
desii la proces a fost stabilita suma de 270 de catre instanta


Cum a fost mai exact ? Cum a facut calculul instanta pe loc si a zis de aceasta suma inca de la prima infatisare ? Cine a adus in discutie suma asta de 270 de lei ?

Respinge cererea cu privire la majorarea pensiei.

Ce poate fi mai clar de atat ?
Dvs stiti cine a facut cerere de majorare, acea cerere s-a respins.
O fi cerut majorare de la 270 lei la mai mult.
Cererea facuta initial trebuia sa fie de stabilire a unei pensii pt ca nu mai primea pensie, nu avea ce sa majoreze.
Asteptati sa vina hotararea acasa.. cam trebuia sa vina pana acum.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sweet sweet As dori va rog frumos sa imi spuna cineva la cat poate sa ajunga o pensie alimentara ,platita de un jandarm (vechime in jandarmerie cca 12 ani),pentru un copil ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat cu privire la pensia alimentara daniela.ilea daniela.ilea Buna Dimineata , Sotul meu are un copil din prima casatorie pentru care plateste pensie alimentara de mai multi ani in suma fixa de 200 lei (i se retine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lala1980 lala1980 Buna seara.Sotul meu are din prima casatorie o fata care a implinit in decembrie 2013 18 ani.Fata e in stabilita in italia de la 6 ani si a vazuto doar cand o ... (vezi toată discuția)