avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copil major

Buna seara.Am si eu o nelamurire legata de pensia alimentara.Sotul meu are o fiica de 18 ani.De la varsta de 6 ani pana la 18 ia platit o pensie de 500 de lei.In aprilie 2014 fata a deschis un proces sa ii dea in continuare pensie alimentara.Procesul a avut o singura infatisare in luna septembrie sotul meu fiind de acord sa ii dea pensie in continuare.Pensia sa stabilit la suma de 270 de lei pentru ca noi mai avem un copil de 2 ani.Azi il suna fosta sotie sa ii spuna ca pensia este tot de 500 de lei.Zisa ca sa interesat ea si a aflat.Noi inca nu am primit nici o decizie acasa .Intrebarea mea este daca sotului meu i sa spus ca pensia se va stabili la 270 cum se poate sa fie tot de 500 de lei?Si mai zisa ca avem de platit pe 9 luni .Adica din aprilie pana in decembrie.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:58, 3 Februarie 2015
Multumesc.A avut loc o singura infatisare si instanta a zis ca pensia va fii intre 250 si 270 lei.Pensia era de 500 lei dar sa facut micsorarea pt ca mai avem un copil de 2 ani.Instanta la intrebat doar daca e de acord sa plateasca pensie in continuare.Am zis va fii de 270 pt ca ia zis la grefiera sa scrie ca pensia va fii intre 250 si 270 de lei.Dar noi credeam ca ea a deschis proces ca sa ia in continuare pensie nu pt majorare.Fosta a fost destul de clara ca ea vrea pensia si mai mare de 500 de lei.Asta nu inteleg .Cum sa majoreze ceva ce nu mai lua?Trebuia intai proces de continuare apoi de majorare.Probabil de aceea ia respins cererea.
si la infatisarea aia, ce se cerea? cum era formulata cererea? ca banuiesc ca ati primit-o acasa
Acasa am primit o citatie in care sotul meu era chemat in instanta in calitate de parat.Iar la tribunal doar la intrebat daca e de acord cu o pensie cu suma intre 250 si 270 de lei.Asta dupa ce sotul meu a dovedit faptul ca mai are un copil in intretinere.Nu i s-a spus nimic de marire.
Langa citatia aia pe care a primit-o in calitate de parat, a primit si o hartie in care scria pentru ce e chemat (ca altfel n-ar fi stiut ca trebuie sa dovedeasca ca mai are un copil).
Nu a mai primit nici o hartie.Si stiam de la fosta ca e chemat pentru pensia de intretinere.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sweet sweet As dori va rog frumos sa imi spuna cineva la cat poate sa ajunga o pensie alimentara ,platita de un jandarm (vechime in jandarmerie cca 12 ani),pentru un copil ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat cu privire la pensia alimentara daniela.ilea daniela.ilea Buna Dimineata , Sotul meu are un copil din prima casatorie pentru care plateste pensie alimentara de mai multi ani in suma fixa de 200 lei (i se retine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lala1980 lala1980 Buna seara.Sotul meu are din prima casatorie o fata care a implinit in decembrie 2013 18 ani.Fata e in stabilita in italia de la 6 ani si a vazuto doar cand o ... (vezi toată discuția)