avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copil major

Buna seara.Am si eu o nelamurire legata de pensia alimentara.Sotul meu are o fiica de 18 ani.De la varsta de 6 ani pana la 18 ia platit o pensie de 500 de lei.In aprilie 2014 fata a deschis un proces sa ii dea in continuare pensie alimentara.Procesul a avut o singura infatisare in luna septembrie sotul meu fiind de acord sa ii dea pensie in continuare.Pensia sa stabilit la suma de 270 de lei pentru ca noi mai avem un copil de 2 ani.Azi il suna fosta sotie sa ii spuna ca pensia este tot de 500 de lei.Zisa ca sa interesat ea si a aflat.Noi inca nu am primit nici o decizie acasa .Intrebarea mea este daca sotului meu i sa spus ca pensia se va stabili la 270 cum se poate sa fie tot de 500 de lei?Si mai zisa ca avem de platit pe 9 luni .Adica din aprilie pana in decembrie.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:58, 3 Februarie 2015
atunci, ce sa zic, intrebati-o pe fosta ce a cerut
Buna seara.Revin si eu cu o intrebare .Am intrebat-o pe fosta ce a cerut dar a zis ca nu e treaba noastra.Dar am intrat pe portalul instantelor si am gasit dosarul.Ea in loc sa ceara continuarea pensiei de intretinere pe care nu o mai lua din decembrie 2013 a cerut majorarea pensiei.Cererea de majorare i-a fost respinsa.Azi ne venii acasa prin posta ceva pe care scrie ,,Comunicare adresa,,pe care scrie ca a deschis un nou proces in data de 18 decembrie 2014 si in care cere pensia din urma.Adica pe 1 an si ceva plus cheltuielie de judecata.Si mai scrie ca avem obligatia ca in termen de 25 de zile sotul meu are obligatia de a depune intampinarea.Pe cate luni trebuie sa dam pensia ?Si cum adica are obligatia sa depuna o intimpinare?va multumesc
Daca nu exista o pensie stabilita pt copilul major, nu avea ce majora, poate de aia i-o fi respins, nici dvs nu ati putut sa ne lamuriti ce a fost cu acel prim proces..
Ce a cerut acuma e sa se stabileasca o pensie, nu va obtine din urma pt ca majorul aflat in nevoie, nu a fost impiedicat sa ceara, pensia ce se va stabili va fi datorata cu data introducerii cererii.
Cine a cerut, daca ati primit acasa citatie, scrie cine e reclamantul daca e tot mama, dansa nu are capacitate procesuala, ci doar fiica. Dansa poate cere insa in calitate de mandatara a fiicei, nu in nume propriu.
Intampinarea e raspunsul lui la cerere. Sa scrie ca e de acord sa plateasca de la data depunerii cererii in cota de 1/6 din venit dat fiind faptul ca mai aveti un copil.

Daca cererea e depusa de mama, cereti sa i se respinga cererea neavand capacitate procesuala.

Poate ar fi bine sa apelati la un specialist pt redactarea intampinrii.
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Multumesc.Despre primul proces nici eu nu am inteles mare lucru.Stiu doar ca fosta nu a facut cererea corecta.Acum procesul e deschis pe numele fetei si nu a venit nici o citatie .O sa consulte sotul un avocat in legatura cu intimpinarea .Suntem de acord cu pensia care a fost stabilita la primul proces.Dar nu e vina noastra ca nu a facut cererea corecta si i-a fost respinsa .Ea a vrut majorare la pensia de 500 lei fara sa tina cont ca nu mai lua pensie din decembrie 2013.
O să consulte un avocat


Așa ar fi trebuit să faceți de la bun început, să consultați un avocat. Ati fi evitat multe probleme și zbateri inutile dacă ați fi cerut unui avocat să vă dea o simplă consultație juridică
. La final, o să constatați că nu s-a realizat vreo economie de bani prin decizia de a vă descurca singuri, din contră. Este o chestiune de normalitate să cereți părerea unui specialist atunci când nu vă pricepeți (avocat, medic etc) fiindcă o rezolvare personală ar putea duce la pagube de tot felul, mult mai importante financiar decât costul unei consultații.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sweet sweet As dori va rog frumos sa imi spuna cineva la cat poate sa ajunga o pensie alimentara ,platita de un jandarm (vechime in jandarmerie cca 12 ani),pentru un copil ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat cu privire la pensia alimentara daniela.ilea daniela.ilea Buna Dimineata , Sotul meu are un copil din prima casatorie pentru care plateste pensie alimentara de mai multi ani in suma fixa de 200 lei (i se retine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lala1980 lala1980 Buna seara.Sotul meu are din prima casatorie o fata care a implinit in decembrie 2013 18 ani.Fata e in stabilita in italia de la 6 ani si a vazuto doar cand o ... (vezi toată discuția)