George, nu e asa de greu de scos din imobil o persoana fara titlu, dureaza cateva luni pe noua procedura.
mmoceanu a scris:
Imi mentin parerea mea ca antecontractul este cea mai buna varianta ptr. dansul ca vanzator; in cazul acesta nu transmite proprietatea, si, in caz ca nu primeste toti banii, iar cumparatorul totusi va dori sa devina proprietar, il va da acesta in judecata pe promitentul-vanzator, ci nu invers, initiind si cheltuielile de judecata (taxe de timbru, onorariu de avocat etc); altfel, in cazul ca nu primeste toti banii, vanzatorul va fi cel care va da in judecata, cu cheltuieli de judecata cu tot! De ce sa il "doara" capul pe vanzator, ci nu invers?
Care ar fi diferenta pentru vanzator daca, in loc de promisiune de vanzare ar face o vanzare cu rezerva proprietatii?
In primul rand, in lipsa documentelor de plata la CF, el ramane proprietar, ca si la promisiune.
In al doilea, are avantajul ca poate reglementa cu plata impozitului prin act...
Alta diferenta?
In general, pentru o problema exista mai multe abordari juridice. Nu cred ca e rolul unui avocat sa aleaga dintre ele, sa isi asume cacre solutie e mai buna pentru ALTUL. Asta e alegerea dv., ca si client.
Totusi, revin ca sa va spun ca e important sa intelegeti actul juridic ce il incheiati, sa stiti cum functioneaza el si, in cele mai multe cazuri, un avocat va explica mai multe variante. Altfel, riscati sa ajungeti ca in cazul userului de pe prima pagina care crede ca a incheiat un act, in realitate, de fapt, pare a fi altul. Crede ca are anumite efecte, in realitate putand fi altele.
Sa cunoasteti ce act ati incheiat e cel mai important. Nu cum se cheama actul, ci cum functioneaza el.