Doamna Bianca Tudose, [editat]
Spuneti ca "
nu este vorba despre o vanzare ca sa fie valabile prevederile mentionat e de dvs. Este vorba de procedura vanzarii prin licitatie publica fiind aplicabile prevederile din Cpc - procedura executarii silite." Mi-e teama ca practica judiciara va contrazice.
Iata ce spune Tribunalul Bucuresti, intr-un recurs:
"[...]
vânzarea la licitaţie la preţul cel mai mare oferit trebuie corelat în mod necesar cu dispoziţiile legale în materia vânzării referitoare la preţ cuprinse în art. 1303 din Vechiul Cod civil aplicabil în cauză. În această privinţă, tribunalul consideră că aceste dispoziţii sunt pe deplin aplicabile şi în cazul vânzării silite, în ceea ce priveşte condiţiile generale de validitate ale oricărui act juridic cu referire la cauza acestuia, mai exact la scopul imediat, contrapestaţia, deoarece, chiar dacă o asemenea vânzare se realizează prin mijlocirea executorului judecătoresc, ea nu se poate îndepărta de la aceste condiţii generale şi esenţiale pentru validatea sa.
Prin urmare, tribunalul are în vedere că dispoziţiile art. 1303 din Vechiul Cod civil, stabilesc că preţul vînzării trebuie să fie serios şi determinat de părţi. În analiza acestei condiţii reţine că preţul serios presupune ca el să fie stabilit astfel încât să nu fie disproporţioant în raport de valoarea lucrului, încât să se considere că nu există şi prin urmare să nu poată constitui obiect al obligaţiei cumpărătorului şi cauză suficietă a obligaţiei asumată de vânzător."
Detalii:
[ link extern ]
Alte surse in sensul mentionat mai sus:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Pe viitor, am rugamintea sa va informati foarte bine sau sa consultati un avocat inainte de a va exprima opinia pe forumuri.
Domnule Cornea Florin, sunteti sigur ca in contract e vorba despre proprietar "de plin drept" ? Doamna a vorbit despre "proprietar in drept". Ce va face sa credeti ca doamnei i s-a transmis numai un dezmembramant al dreptului de proprietate ? [editat] Faceti confuzie intre "dezmembramintele" dreptului de proprietate si "atributele" dreptului de proprietate.Daca i s-a transmis numai un dezmembramant al dreptului de proprietate, cine credeti ca are nuda proprietate ? Si cum ar fi executata legal doamna prin vanzarea imobilului, daca nu are nuda proprietate, ci numai un dezmembramant ? Nu ar fi mai bine sa fiti mai echilibrat, precum domnul Marian Bratu de mai sus, si sa asteptam cu totii sa ne spuna doamna exact ce scrie in acea clauza ? Numai asa vom avea certitudinea momentului la care se transmite dreptul de proprietate in patrimoniul doamnei si a mamei sale.