Buna ziua,am o problema mai delicata si diferita de cele obisnuite. Locuiesc cu mama mea intr-un apartament,intr-o vila de doua etaje.In anul 2012 vecinul nostru de la etajul 2 ne-a actionat in instanta,pentru a fi obligate sa ne dam acordul pentru inceperea lucrarilor de renovare la fatada si acoperisul imobilului.Au castigat si noi am fost obligate sa fim de acord cu aceste lucrari. Pe baza acestei hotarari ne-a actionat din nou in instanta si ne-au cerut despagubiri in valoare de 24.000 lei. Au castigat si acest proces,dar sentinta nu a fost definitiva. Am atacat hotararea cu recurs,recursul a fost acceptat si stabilit pentru data de 15.12.2014.In martie,acest an vecinii mei platesc o taxa de 5 lei si fac hotararea definitiva in ciuda faptului ca noi declarasem recurs. Cu aceea hotarare facuta definitiva se duc la executorul Judecatoresc Adrian Moianu si acesta incepe procedura de executare silita impotriva noastra.Noi am facut contestatie la executare dar ne-a fost respinsa pentru ca nu am platit taxa de timbru(mentionez ca mama nu are venituri,iar eu am un salariu de 900 lei). In data de 14.11.2014 executorul judecatoresc ne vinde imobilul pentru suma de 107000 lei,desi suma la care a fost evaluat este cam 77.000 euro.Am depus contestatie impotriva procesului verbal de licitatie.Mentionez ca eu si mama,am achizitionat imobilul pe legea 112,IN RATE,urmand ca pana in 2022 sa lichidam debitul.
Intrebarea mea este: Are dreptul acest executor judecatoresc sa vanda un imobil,deja grevat de sarcinii? Mai ales ca nu ia anuntat si pe cei de la ROM-VIAL ca a scos imobilul la licitatie.
Va multumesc pentru atentie.
[editat] consider ca am dat suficiente lamuriri doamnei Yzyy.
Mai mult, in lumina clauzei pe care a citat-o domnia sa si in lipsa oricarei alte clauze de rezerva a proprietatii pana la plata integrala a pretului, in opinia mea consider ca doamna a dobandit proprietatea asupra imobilului inca de la momentul incheierii contractului (aveti dreptate, domnule Marian Bratu). Ca atare, executarea silita asupra imobilului s-a realizat in mod corect, in aceasta privinta.
Ramane criticabila, in continuare, problema pretului neserios pe care am mentionat-o anterior (doamna Tudose, aveti dreptate, insa va las pe dvs. sa explicati cum ramane cu existenta / inexistenta cauzei obligatiei / contractului sau, mai pe inteles, ce veti face in situatia in care va veti ipoteca imobilul in valoare de 150.000euro pentru un credit de 15.000euro si executorul vi-l vinde la licitatie, "legal" in opinia dvs., doar pentru suma de 15.000euro).
Domnule Cojocar, recititi prima mea postare in aceasta discutie pentru ca nu are rost sa repet. Art 845 alin 8 Cod de Proc Civila-cititi-l.
Sunt aplicabile prevederile PROCEDURII SPECIALE ALE EXECUTARII SILITE care primeaza prevederilor de drept comun. [editat]
Licitatii publice
geogeorge
buna ziua,
am cateva notiuni la care as dori o lamurire,daca se poate:
1)in urma achizitionarii la licitatie publica a unui imobil,ce se intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
adjudecare imobil
eugennico
Am adjudecat la licitatie un imobil la 75% din valoare fiind creditor, in luna ianuarie, l-am intabulat personal la ocpi , am deschis rol la primarie.
Am ... (vezi toată discuția)