avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dvs ce intelegeti?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dvs ce intelegeti?

Astazi am primit instiintarea de preaviz.Ca sa fiu impartial am sa va reproduc o parte(cea care ma intereseaza),din aceasta hartie;>...s-a decis functia de ... sa fie desfiintata.Ca urmare,in temeiul prevederilor art.65alin.1 codul muncii,contractul dumneavoastra,va inceta incepand cu data de 06.07.2009.Deasemenea,mentionam faptul ca pe durata termenului de preaviz de 20 de zile lucratoare,astfel cum a fost stabilit in paragraful anterior,veti beneficia de toate drepturile salariale aferente CIM ,fara a desfasura activitate efectiva pe cuprinsul acestei perioade...>Am semnat,insa,cand am ajuns acasa am constatat ca sunt 4 zile lucratoare in plus!!!(luand in calcul ziua a 2-a de Rusalii).D-vs ce credeti:este o gresala sau O CAPCANA???Mentionez ca in ROI,exista precizarea expresa ca dupa 3 zile de lipsa nejustificata de la serviciu,CIM ,inceteaza. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 09:44, 3 Iunie 2009
4,respectiv 5,am vrut sa zic..
1. Dar parca ati spus ca nu e nevoie sa va prezentati la munca.
2. Daca v-ati razgandit, atunci ultima zi este 3 iulie 2009.
Mi se pare totusi ciudat ca la o companie atat de mare, ca cea in care lucrez eu, sa se strecoare asemenea greseli puerile... mai ales ca nu sunt singurul caz...
O fi atat de greu sa tii calendarul in mana si sa numeri?
In ziua de 01.06.2009 ati primit comunicarea prin care ati fost informat: - preaviz de 20 zile lucratoare ( perioada: probabil 02.06.2009 pana la data 30.06.2009 ) si concediere individuala incepand cu data de 01.07.2009.

ART.74. - (1) Incetarea CIM poate avea loc - in conditiile prevazute de lege - printr-unul din urmatoarele moduri:
a) de drept;
b) ca urmare a conventiei partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si conditiile limitative prevazute de lege.
(2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.

ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

Va rog frumos mergeti la societatea unde lucrati si intrebati care este realitatea eventual mentionati ca aveti mai mult de 20 de zile lucratoare preaviz. Cereti si un numar de inregistrare la comunicarea primita.
Aceste lucruri le cunosc si eu,tocmai de aceea mi s-a parut ca ceva nu e in regula....Voi merge,probabil,la serviciu,in mod obisnuit,urmatoarele 5 zile,pentru a nu avea ei temei sa se lege de acea prevedere din ROI pe care am mentionat-o.

Alte discuții în legătură

Drepturi in perioada preavizului de 20 zile gab2006 gab2006 In preavizul de 20 zile acordat pentru desfacerea CIM cu art 65 alin 1 mi se specifica urmatoarele: Art.3 Cu exceptia situatiei prevazute la art.4 din ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz concedierea individuala si concediul de odihna herminav herminav Buna ziua, Apelez la experienta dvs. pentru a-mi lamurii urmatorul aspect: Salariatul a lucrat perioada 01.03.-06.03.2019, In data de 06.03.2019 i s-a ... (vezi toată discuția)
Durata orelor de munca in preaviz la concediere marianams70 marianams70 Buna ziua, am primit o comunicare in data de 08.08.12 ca potul care il ocup se desfiinteaza dar nu din motive economice ci pentru ca asa a hotarat ... (vezi toată discuția)