avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dvs ce intelegeti?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dvs ce intelegeti?

Astazi am primit instiintarea de preaviz.Ca sa fiu impartial am sa va reproduc o parte(cea care ma intereseaza),din aceasta hartie;>...s-a decis functia de ... sa fie desfiintata.Ca urmare,in temeiul prevederilor art.65alin.1 codul muncii,contractul dumneavoastra,va inceta incepand cu data de 06.07.2009.Deasemenea,mentionam faptul ca pe durata termenului de preaviz de 20 de zile lucratoare,astfel cum a fost stabilit in paragraful anterior,veti beneficia de toate drepturile salariale aferente CIM ,fara a desfasura activitate efectiva pe cuprinsul acestei perioade...>Am semnat,insa,cand am ajuns acasa am constatat ca sunt 4 zile lucratoare in plus!!!(luand in calcul ziua a 2-a de Rusalii).D-vs ce credeti:este o gresala sau O CAPCANA???Mentionez ca in ROI,exista precizarea expresa ca dupa 3 zile de lipsa nejustificata de la serviciu,CIM ,inceteaza. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 09:44, 3 Iunie 2009
Pe comunicarea primita nu era mentionata si data de incepere a preavizului?

Daca nu e mentionat de cand incepe dar va spune ca aveti 20 zile lucratoare preaviz, calculati de la data incetarii aceste 20 de zile in urma si doar de atunci nu mai trebuie sa mergeti la serviciu.

Parerea mea este ca acele 4 zile pe cae le considerati in plus trebuie sa le efectuati acum, pana la data in care incepe preavizul de 20 zile lucratoare.
Daca nu ma prezint la serviciu in cele 20 de zile de preaviz,trebuie sa mentionez ceva,dinainte in condica de prezenta?Tichetele de masa(care fac parte din pachetul salarial inscris in CIM),se acorda pe aceasta perioada?Va multumesc.
Din moment ce angajatorul v-a trasnmis prin decizie ca nu trebuie sa va prezenatti la servici in preaviz, nu trebuie sa mentionati nimic in condica, e decizia lui sa va plteasca preavizul fara a va solicita sa veniti nici cele 4 ore pe zi cat ar fi putut sa va cheme.
Cu tichetele de masa, in mod strict legal, daca nu lucrati nu ar trebui sa va acorde tichete de masa, dar daca vrea sa le acorde o poate face.
Cel mai corect ar fi sa intrebati si sa lamuriti toate aceste aspecte cu angajatorul dvs, este mult mai indicat sa aveti aceste raspunsuri de la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in perioada preavizului de 20 zile gab2006 gab2006 In preavizul de 20 zile acordat pentru desfacerea CIM cu art 65 alin 1 mi se specifica urmatoarele: Art.3 Cu exceptia situatiei prevazute la art.4 din ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz concedierea individuala si concediul de odihna herminav herminav Buna ziua, Apelez la experienta dvs. pentru a-mi lamurii urmatorul aspect: Salariatul a lucrat perioada 01.03.-06.03.2019, In data de 06.03.2019 i s-a ... (vezi toată discuția)
Durata orelor de munca in preaviz la concediere marianams70 marianams70 Buna ziua, am primit o comunicare in data de 08.08.12 ca potul care il ocup se desfiinteaza dar nu din motive economice ci pentru ca asa a hotarat ... (vezi toată discuția)