avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea locului muncii fara stirea angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea locului muncii fara stirea angajatului

Buna ziua ,
Ma numesc Elena Dragne sunt din Botosani , lucrez de circa 1 an de zile la DGFPJ avand functia de secretar dactilograf I ,ocupand functia de secretara a Dir Executiv, in urma unui examen la care am fost declarata admis in 13 sep 2008.
Pana aici toate bune , dar in luna mai conform programarii concediului de odihna in doua etape am avut primele 10 zile de concediu respectiv 18.05.2009 - 31.05.2009 lasand o persoana propusa de director sa-mi tina locul.
Cand m-am prezentat pe data de 01.06.2009 la servici Dl Director mi-a zis din prima secunda sa urc la etajul 4 a institutiei si sa stau o saptamna sa ma ,,recreez,,eu am intrebat ce,, sa fac sa stau degeaba,, ,iar dansul a zis ,,stai degeaba,,
Acum stau intr-o tensiune nu pot dormi nu ma pot concentra , pentru ca nu lucrez nimic toti colegii ma privesc suspiciosi.. etc
Cum e posibil sa pleci in concediu si cand vii pur si simplu esti inlaturat de la functia pe care am ocupat-o prin concursfara o decizie scrisa?
V-as ruga din suflet sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in situatia de fata, ce trebuie sa fac, sa merg dupa o saptamana la Director , cui sa ma adresez?!

V a multumesc,
Cu deosebit respect
Elena Dragne Botosani
Cel mai recent răspuns: Costel Craita , Consilier juridic 18:16, 17 Ianuarie 2010
Va mutumesc mult pentru sfaturi, am citit si eu din codul muncii art 48, nu am nici un fel de vina , ...poate vina mea este ca sunt foarte constiinciasa si eficienta in munca pe care o depun la un volum imens de hartii
Deci stimate D-le Barbuta si D-le Teodorvaleriu a venit si ziua de astazi (luni 09.06.2009)si am mers la Director cum ma-ti sfatuit si am primit acelasi raspuns tot acru sa stau tot acolo unde sunt ca trebuie sa discute cu seful de administrativ( care este si mai scarbos ca directorul) sa-mi ofere el un loc de munca si i-am explicat despre art 48 , a zis ca el nu discuta despre legi, i-am spus ca nu accept alt post decat pe ala care am dat examen si mi-a zis ca nu fac eu ce vreau, sa astept.
Si va spun Dvs ca nu mai doresc postul de secretara pentru ca peste o luna am licenta ,pt ca am terminat facultatea la id.
Si alte posturi la administrativ nu este decat de sofer , femeie de servici, magazioner, arhiivar ce post poate sa-mi ofere , acestia isi bat joc de mine l-am ionregistrat cat am vb cateva minute
1. Spuneam, intr-o interventie anterioara, ca la bugetari este mai rau ca la privati si asa este din ce spuneti dvs. Ei sunt obisnuiti si chiar indemnati de superiori sa nu respecte legile.
2. Deocamdata stati acolo unde vi s-a spus si spuneti-ne ce se mai intampla.
3. Poate ar fi bine, dupa ce luati licenta, sa va cautati alt loc de munca daca ziceti ca ei nu au ce sa va ofere si ca dvs. nici nu ati mai vrea sa stati la ei.
4. In cel mai rau caz, daca va concediaza, sa beneficiati de indemnizatia de somaj pana va gasiti de lucru in alta parte.
5. Sa nu semnati nici o demisie sau o incetare a CIM cu acordul partilor! Lasati-i sa se mai enerveze si ei, ca nu concep sa fie contrati de subalterni! Nici directorul nu face ce vrea el decat in limitele legii, asa sa-i spuneti!~
Multa bafta!
Nici nu se pune problema sa-mi caut loc de munca in alta parte numai ca vrea directorul daca nu se rezolva nimic merg pe cale legala eu am dat un concurs si mai ales acum in perioada asta cine iti ofera ceva mai bun, de concediat..., nu face el ce vrea decat daca vin de la anaf restructurari.
Somaj!? Eu nu am fost nicio zi in somaj lucrez de la 18 ani(in alta instituie).Pentru ce sa semnez demisie ce abateri grave am facut? ca am fost in concediu legal?
Daca tot va sicaneaza, puteti si dvs. sa faceti lafel , trimitand o petititie sau mai bine zis o informare , la ANAF Bucuresti despre situatia existenta.Sunt obligati sa va dea raspuns si sa faca cercetari in teritoriu.E posibil ulterior sa "cadeti greu la stomacul burtos al directorului"Cine stie, directorii se schimba mai des! Succes.

Alte discuții în legătură

Inlocuirea postului dupa incetarea concediului de crestere copil pana la 2ani mire83 mire83 Buna ziua! Pe 01.07.2010 trebuie sa incep munca si am vorbit cu colegii de la personal si mi-au zis ca e posibil sa ma intorc pe alt post. Firma este S.A. si ... (vezi toată discuția)
Trimitere in somaj dupa ccc ioana71 ioana71 Buna ziua. Am depus cerere pentru reluarea activitatii dupa concediu de crestere copii pana la 2 ani. Azi am fost la interviul programat cu domnul director. ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil,cand m-am reintors la serviciu angajatorul mi-a zis sa-mi dau demisia,eu i-am zis sa ma bage in somaj ... (vezi toată discuția)