avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordin de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordin de serviciu

Situatia este urmatoarea: eram aflat in delegatie in strainatate, am plecat in inanuarie si era stabilit sa ma intorc in decembrie.
si brusc angajatorul ma informeaza intr-o zi (asta intamplandu-se in noiembrie): delegarea se incheie, maine dimineata iei avionul inapoi in tara.
Privitor la faptul evident ca a calatori dintr-o tara in alta nu e ca si a traversa strada... vreau sa stiu in ce temei pot sa contest ordinul acesta de serviciu ca ilegal.
Deoarece nu l-am putut executa, mi s-a initiat desfacerea disciplinara a contractului de munca.

La sedinta, am adresat intimatei interogatoriu - in ce temei impuneti angajatului sa se deplaseze international 'la comanda'?
A raspuns: art. 42 alin 1 Codul Muncii

Alta intrebare a fost cum a fost indeplinita obligatia de informare de la art. 18 alin (1) pct a Codul Muncii, cu privire la situatia de mai sus?
A raspuns: ca art. 18 nu are legatura cu art. 42/
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 03:13, 12 Decembrie 2014
Asa mi se pare si mie firesc...
Insa nu cred ca este in vreun fel prevazuta sanctiunea nulitatii in aceasta situatie...
Ce ar putea asadar decide instanta??
Instanta ar putea decide data de cand isi produce efecte acea decizie. Nulitatea acesteia nu o poate decide decat daca sunt incalcate conditiile de forma ale acesteia.
feelis, prin conditiile de forma va referiti la conditiile legale cu privire la forma acesteia, date de art. 41-43 din Codul muncii: nu a fost realizata printr-un act juridic sub forma scrisa, care sa fie comunicat angajatului delegat, continand datele de identificare ale angajatorului, data emiterii si numarul intern al deciziei, persoana indreptatita sa emita decizia si temeiul emiterii, persoana delegata cu datele ei de identificare, persoanele la care se aduce la cunostinta decizia, alte informatii?

sau la cele discutate pe celalalt topic?
www.avocatnet.ro/content/for...
Conditiile de forma se refera la forma deciziei de incetare a delegarii.

p.s.
Incercati sa nu mai deschideti mai multe topicuri legate de aceeasi problema. In acest sens, se va evita stergerea acestora de catre moderatorii sectunii sau de catre administratorii forumului.
Poate....Intotdeauna exista 2 posibilitati :) Pana nu cunosti toate datele spetei nu poti sa te pronunti. Dar inainte de a face o greseala care sa te coste concedierea disciplinara e bine sa fii informat cu privire la anumite aspecte legale. Daca decizia de revocare a delegarii nu a fost emisa in scris atunci nu produce efecte. Principiul simetriei formei.

Alte discuții în legătură

Modificarea contractului de munca prin delegare aidu aidu Urmeaza sa solicit instantei pronuntarea unei hotarari partiale, cu privire la capul de cerere de anulare a deciziei de incheiere anticipate a delegarii, ... (vezi toată discuția)
Incalcare abuziva a conditiilor delegarii aidu aidu Am fost delegat de angajator sa lucrez in strainatate, delegatia fiind stabilit sa se incheie la 16 decembrie 2013, cand urma sa intru in concediu, pe care ... (vezi toată discuția)
Modificare unilaterala prin delegare si concediere bobcat27ad bobcat27ad Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog, daca ati intalnit una asemenea, spune-ti-mi parerea dumneavoastra. Multumesc. Pe la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)