avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordin de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordin de serviciu

Situatia este urmatoarea: eram aflat in delegatie in strainatate, am plecat in inanuarie si era stabilit sa ma intorc in decembrie.
si brusc angajatorul ma informeaza intr-o zi (asta intamplandu-se in noiembrie): delegarea se incheie, maine dimineata iei avionul inapoi in tara.
Privitor la faptul evident ca a calatori dintr-o tara in alta nu e ca si a traversa strada... vreau sa stiu in ce temei pot sa contest ordinul acesta de serviciu ca ilegal.
Deoarece nu l-am putut executa, mi s-a initiat desfacerea disciplinara a contractului de munca.

La sedinta, am adresat intimatei interogatoriu - in ce temei impuneti angajatului sa se deplaseze international 'la comanda'?
A raspuns: art. 42 alin 1 Codul Muncii

Alta intrebare a fost cum a fost indeplinita obligatia de informare de la art. 18 alin (1) pct a Codul Muncii, cu privire la situatia de mai sus?
A raspuns: ca art. 18 nu are legatura cu art. 42/
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 03:13, 12 Decembrie 2014
exoexo a scris:

Daca decizia de revocare a delegarii nu a fost emisa in scris atunci nu produce efecte. Principiul simetriei formei.


Decizia de incheiere a delegarii a fost comunicata in scris la data de 14 noiembrie, orele 18.
Faptele retinute in decizia de concediere se refera la faptul ca nu m-am intors in tara in data de 14 dimineata, deci inainte sa imi fie comunicata decizia.

Ma confuzeaza f tare situatia asta... poate cineva sa desluseasca in vreun fel semnificatia legala a acestor evenimente??
Vi s-a mai spus ca decizia isi produce efectele de la data comunicarii.
Da, de acord, dar nu asta e problema.
In decizia de concediere, intimata ma acuza ca n-am respectat indicatia de a ma intoarce in tara... indicatie facuta cu o zi inaintea comunicarii in forma scrisa a deciziei.

Imi inchipui ca va venit la instanta sa zica ca, chiar daca delegarea se incheie in ziua de 14, orele 18, eu tot trebuia sa iau avionul la 9 dimineata in ziua de 14??
Nu e culmea absurdului!?
Poate sa va acuze de orice, singura autoritate in stat care are competenta in a stabili legalitatea unei astfel de decizii este instanta de judecata.
In practica, angajatorii acuza de multe salariatii , dar in instanta pierd , intrucat sustinerile lor nu au fundament legal.
Pentru o rezolvare a spetei trebuie studiat intregul dosar al cauzei. Aici puteti primi sfaturi dar cu siguranta un specialist, in urma consultarii dosarului,va poate da mai multe lamuriri. Sunt mai multe aspecte ce pot fi invocate cu privire la legalitatea actelor emise de angajator in cazul dvs. Intrebarile dvs sunt formulate tardiv pe acest forum avand in vedere faptul ca deja ati introdus o contestatie impotriva deciziei de concediere si instanta a fost investita in limitele acesteia. Succes in instanta!

Alte discuții în legătură

Modificarea contractului de munca prin delegare aidu aidu Urmeaza sa solicit instantei pronuntarea unei hotarari partiale, cu privire la capul de cerere de anulare a deciziei de incheiere anticipate a delegarii, ... (vezi toată discuția)
Incalcare abuziva a conditiilor delegarii aidu aidu Am fost delegat de angajator sa lucrez in strainatate, delegatia fiind stabilit sa se incheie la 16 decembrie 2013, cand urma sa intru in concediu, pe care ... (vezi toată discuția)
Modificare unilaterala prin delegare si concediere bobcat27ad bobcat27ad Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog, daca ati intalnit una asemenea, spune-ti-mi parerea dumneavoastra. Multumesc. Pe la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)