avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... cod caen 7411
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

cod caen 7411


Aceasta clasa include:
- reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, fie sau nu în
fata instantelor judecatoresti sau a altor organisme juridice, cu sau fara
persoane care sunt membre ale baroului de avocati:
• consultanta si reprezentare în procese civile;
• consultanta si reprezentare în procese de crima;
• consultanta si reprezentare în legatura cu litigiile de munca;
- consultanta si asistenta generala, redactarea de documente juridice:
• clauze de constituire a societatilor comerciale, acorduri de asociere sau alte
documente similare legate de înfiintarea unei societati comerciale;
• brevete si drepturi de autor;
• pregatirea de acte, hotarâri, testamente, hotarâri de încredintare etc.;
- alte activitati ale notarilor publici, notarilor de drept civil, birourilor de
arbitraje, executorilor judecatoresti etc.
Aceasta clasa exclude:
- arbitraj si conciliere, fara reprezentare juridica, între întreprindere si
salariati, vezi 74.14;
- activitatile tribunalelor, vezi

Conform celor de mai sus se nasc unele intrebari:
1. se poate asigura reprezentanta in procesele comerciale?
2.Poate da o persoana fizica mandat unei soc.(7411) reprezentata de un cj.pt. ai constitui (PERSOANEI FIZICE) o soc.com.? daca da, care este forma acestui mandat?Oare prin acest lucru cj. nu reprezinta p.f. incalcandu-se astfel legea si statutul consilierilor juridici

Cu siguanta ca nu exista practica unitara si nu va exista pana ce cele doua meserii nu vor fi clar stabilite , dar daca ma uit bine intradevar observ ca nicaieri nu se face o distinctie intre persoane fizice sau juridice . La meseria de avocat se face undeva o diferenta ca reprezentare?, desi nu imi prea vine sa cred ca s-ar putea , totusi colegul nostru in fond a ridicat o problema foarte interesanta. Ramane de vazut cum va proceda practica si timpul

Un consilier juridic mirat
Chiar sunt trist , nu imi vine sa cred cum ne disipam energia contrandu-ne in diferite interpretari in extenso a unei legi superficiale , a unui statut controversat atat de avocati cat si de colegii nostri consilieri juridici care nu s-au inscris in colegiile teritoriale membre a UCCJR precum si asupra unui cod CAEN ambiguu , in loc sa ne unim fortele pentru un cadru legislativ mai bun si care intr-adevar sa reglementeze aceasta profesie , sa ne vedem de treaba si sa ne castigam in mod cinstit existenta .

Astept vesti mai bune !

acelasi consilier dezamagit
Pentru Romy , consilierul dezamagit a decis sa se inregistreze .
INDRAZNESC SA INTREB DIN NOU. MAI ESTE CINEVA CA MINE, ANGAJAT LA SC CARE REFUZA SA SE INSCRIE?
VA MULTUMESC.
Te sfatuiesc sa te inscri. Nu pentru ca te obliga legea. Dar cum exista judecatori care autorizeaza functionare unor societati comerciale cu obiect de activitate prestarea de servicii juridice pot exista si judecatori care iti pot tranti in cel mai fericit caz 2 ani cu suspendare pentru obligatia aceea discutabila din statutul profesiei Dvs. Restul ramane istorie prin cai de atac. Parca nu-i corect nu? Personal ma surprinde modalitatea si graba cu care s-a publicat in M.O. statutul profesiei de consilier juridic.
Nu cred ca avocatii au ceva impotriva Dvs. S-a emis o opinie pe acest forum potrivit carei "aceiasi pregatire aceleasi drepturi". Daca ar fi asa de ce ar mai exista notari, executori jud., lichidatori, experti, etc.

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Reprezentare persoane fizice- cheltuieli de judecata Romică Stoica Romică Stoica Poate un consilier juridic, care lucreaza la o societate profesionala, sa reprezinte o persoana, in instanta, pe baza de contract prestari servicii si ... (vezi toată discuția)
Statutul cj Ce spuneti de promovarea unei actiuni in anulare a Statutului profesiei de consilier juridic pe motiv ca aduce atingerea ordinii publice. Ce ar spune ... (vezi toată discuția)