avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... cod caen 7411
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

cod caen 7411


Aceasta clasa include:
- reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, fie sau nu în
fata instantelor judecatoresti sau a altor organisme juridice, cu sau fara
persoane care sunt membre ale baroului de avocati:
• consultanta si reprezentare în procese civile;
• consultanta si reprezentare în procese de crima;
• consultanta si reprezentare în legatura cu litigiile de munca;
- consultanta si asistenta generala, redactarea de documente juridice:
• clauze de constituire a societatilor comerciale, acorduri de asociere sau alte
documente similare legate de înfiintarea unei societati comerciale;
• brevete si drepturi de autor;
• pregatirea de acte, hotarâri, testamente, hotarâri de încredintare etc.;
- alte activitati ale notarilor publici, notarilor de drept civil, birourilor de
arbitraje, executorilor judecatoresti etc.
Aceasta clasa exclude:
- arbitraj si conciliere, fara reprezentare juridica, între întreprindere si
salariati, vezi 74.14;
- activitatile tribunalelor, vezi

Conform celor de mai sus se nasc unele intrebari:
1. se poate asigura reprezentanta in procesele comerciale?
2.Poate da o persoana fizica mandat unei soc.(7411) reprezentata de un cj.pt. ai constitui (PERSOANEI FIZICE) o soc.com.? daca da, care este forma acestui mandat?Oare prin acest lucru cj. nu reprezinta p.f. incalcandu-se astfel legea si statutul consilierilor juridici
E curios. Poate ca s-au exprimat gresit sau nu ai inteles tu bine.
Nu cred ca a inteles gresit, este posibil sa solicite statutul autentificat. Referitor la declaratiile pe propria raspundere necesare la infiintarea unei societati conf. Legii 31, in conceptia aceleasi asociatii este necesara numai forma autentica. Curios nu??? Fara cuvinte...
Nu vad legatura intre actul constitutiv si declaratiile pe propia raspundere , declaratii cara trebuiesc date in fata notarului sau avocatului. Ce legatura are ccj. cu declaratiile?
Nu se pun in discutie declaratiile pe propria raspundere. dar la Bucuresti, trtebuie sa ai acordul CCJ pentru a putea inregistra societatea la registrul comertului. Am vazut ca trebuie completata o cerere prin care se solicita avizul CCJ la care trebuie anexat actul consitutiv autentificat. Aceste informatii le-am obtinut prinluna iunie 2005. Poate dupa vacanta s-au modificat regulile. Cine poate sa imi spuna. Si mai ales vreau sa stiu daca intr-adevar am nevie de avizul CCJ pentru infiintarea unei societati cu obiect unic de activitate 7411.
Merci.
Peste tot in tara se cere avizul Colegiului Teritorial al Consilierilor Juridici , fara el , judecatorul delegat iti va respinge cererea s-au iti va da un termen pentru completarea dosarului .
Referitor la actul constitutiv , pentru orice tip de societate comerciala se cerere aceasta forma ( incheiere de data certa , pe care ti-o poate da si o SP deja constituita ori ORC -ul ) in momentul in care se depun actele pentru inmatriculare la ORC .
Mie mi-au iesit ieri actele de la ORC iar pe actul constitutiv am avut inchierea de data certa a unei SP si nu a fost nici o problema . Avizul CCJ e absolut necesar fiind o conditie fara de care SP - ul tau nu va putea fi inmatriculat . Acest aviz are rolul de a atesta faptul ca tu , intrunesti conditiile prevazute de Legea si Statutul profesiei de consilier juridic pentru infiintarea unei astfel de societati profesionale .

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Reprezentare persoane fizice- cheltuieli de judecata Romică Stoica Romică Stoica Poate un consilier juridic, care lucreaza la o societate profesionala, sa reprezinte o persoana, in instanta, pe baza de contract prestari servicii si ... (vezi toată discuția)
Statutul cj Ce spuneti de promovarea unei actiuni in anulare a Statutului profesiei de consilier juridic pe motiv ca aduce atingerea ordinii publice. Ce ar spune ... (vezi toată discuția)