avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara din pix
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara din pix

Intimata a depus, odata cu intampinarea, niste acte cum ca ar fi organizat cercetare disciplinara in absenta contestatorului la sedinta.
Insa actele respective sunt:
-o decizie pe care managerul o semneaza sa se imputerniceasca singur ca persoana imputernicita cu cercetarea disciplinara,
-un referat ca nu m-am prezentat la sedinta, care este copy-paste reluat integral in decizia de sanctionare, tot semnat doar de manager,

In realitate, managerul nu a organizat nicio comisie si nu a facut nicio cercetare, ci doar a dat o decizie de concediere disciplinara.
Va rog sa imi indicati in ce temeiuri pot sa critic cu succes acestea in instanta!?

Unul dintre acestea ar putea fi ca respectivele inscrisuri nu sunt decat sub semnatura privata, nefiind comunicate, prin urmare nu sunt opozabile?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 16:45, 29 Decembrie 2014
freeelis a scris:

Necomunicarea acestora inseamna ca acele acte nu au cum sa-si produca efectele pentru care au fost emise.

Angajatorul n-a comunicat nimanui nici procesul verbal si decizia, despre care vbeam mai sus. Deci ar trebui sa rezulte ca nici acestea nu au efecte.

Din modul limitativ cum interpretati situatia, rezulta ca angajatorul nu e cu adevarat supus controlului judiciar.
Ar putea, foarte bine, sa nu respecte in niciun fel procedura disciplinara, ci doar sa scrie pe o hartie ca s-a intamplat ceva ce nu s-a intamplat, sa o semneze si puna la dosar....
Iar instanta nu s-ar mai sinchisi sa verifice daca chiar s-a intamplat cu adevarat ce sustine angajatorul ca s-a intamplat??

Angajatorul are obligatia sa indeplineasca cap-coada procedura disciplinara, nu doar pasii care imi sunt mie direct vizibili.
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2014
aidu, utilizator
Imi aratati si mi unde am mentionat faptul ca un angajator nu este supus controlului judiciar ?
Dvs sugerati ca controlul judiciar se limiteaza doar la obligatia angajatorului de a trimite invitatia la adresa...

Prin urmare, rezulta ca nu ar face obiectul controlului judiciar... faptul ca chiar s-a organizat cercetare disciplinara.
Nu am sugerat asa ceva.

Va rog inca o data aratati mesajul in care am postat ceea ce sustineti dvs ?

freeelis a scris:
Salariatului i se comunica numai convocarea la comisia de disciplina si decizia de sanctionare..nn

In conditiile in care eu intreb cum atac procesul verbal respectiv...
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2014
aidu, utilizator

Alte discuții în legătură

Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat daca consuma alcool sau tigari Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat din punct de vedere legal care consuma alcool intr-o institutie publica sau tigari? (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara anadaniela anadaniela Doresc sa va intreb urmatoarele : - in convocarea pentru cercetarea disciplinara trebuie sa fie scris motivul pentru care sint cercetata disciplinara ? , in ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)