avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, pretentii la bunuri comune inainte de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, pretentii la bunuri comune inainte de partaj

Buna seara ,
sotul meu este plecat in strainatate de 2 ani . Acum o luna a bagat divort , iar eu in urma acestui lucru i-am cerut sa vina sa isi ia lucrurile din casa , mai precis hainele si alte lucruri strict necesare si personale. Fiind plecat in strainatate , a angajat avocat ptr divort ( nimic iesit din comun pana aici ), dar astazi imi vine hartie de la avocatul sau care cuprinde pe langa imbracaminte , incaltamine si alte bunuri precum ar fi un televizor , un dvd , un pc , un birou.....etc . Mentionez ca lista cu aceste bunuri a fost facuta de sot si trimisa fiului sau din prima casatorie , pentru a merge cu ea la avocat , iar acesta din urma sa-mi puna termen pentru a preda catre fiu lucrurile mentionate . Doresc sa aflu ce as putea face ca sa nu predau anumite lucruri pana nu se pronunta divortul si daca avocatul lui ma poate obliga intr-un fel sau altul la predarea bunurilor cerute de el.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 17:41, 8 Ianuarie 2015
Poate fi incheiat un act de partaj voluntar, in ceea ce priveste bunurile mobile.

Bunurile trebuie sa fie predate pe baza de proces verbal cu martori pentru ca ulterior sotul dvs. sa nu poata justifica cum ca aceste bunuri nu functionau ori ca nu au intrat in posesia lui. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu avocatul sotului si sa va puneti de comun acord. Referitor la creditul de refinantare este de inteles sa va solicite un fifty-fifty intrucat probabil dvs. ati fost trecuta in acte ca si coplatitor. Oricum daca va lasa casa e rezonabil. Creditul il achitati lunar nu trebuie sa-i dati banii toti odata. Negociati orice bun si asterneti-l pe hartie/partaj voluntar, impreuna cu avocatul pentru ca ulterior sa nu mai aveti nevoie de acordul sotului la absolut nimic.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Eu nu sunt trecuta in acte , deoarece acel credit este facut impreuna cu prima sotie , ea apare ca si co-platitor , iar dupa casatoria cu mine a facut o refinanare la acel credit , deci eu nu m-am folosit de acei bani ca nu aveam cum si nici el nu a cumparat nici un bun impreuna cu mine din acei bani , creditul acela a fost luat in timpul primei lui casatorii si nu vad de ce l-ar imparti cu mine acum , daca eu nu m-am folosit de acei bani . Creditul a fost luat in 2007 si noi ne-am casatorit in 2011 si nici bunuri comune nu avem .
Eu nu i-as duce bunurile la nicio adresa, dar i le-as pune la dispozitie undeva. De exemplu, in locul unde ele deja se afla. In caz contrar, ii retin televizorul ca pret pentru transport, avand in vedere ca eu, sotia, nu sunt debitor fata de el, sotul, in predarea acestor bunuri, prin urmare nu trebuie sa suport costul predarii.
Sau as suna la o firma de curierat sa-mi faca o oferta si i-as trimite o proforma pentru acest serviciu.
Cat despre credit, cum spunea cineva, e de mancat o paine ca sa discutam pe seama lui si depinde de toata situatia financiara din jurul lui.
Refinantare inseamna sa faci un credit nou (de obicei mai avantajos) prin care sa platesti creditul vechi. Ca urmare creditul pe care l-a facut dl cu fosta lui sotie l-a platit in cursul casatoriei cu dvs, cand a facut un nou credit (practic impreuna cu dvs).
Stiu ca nu e chiar asa de simplu si ca mai sunt si alte constrangeri, de aceea mergeti cu actele la un avocat.

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, incredintare minor dianami dianami Buna ziua, Sunt casatorita de 17 ani. Din casatorie a rezultat un copil care in prezent este in varsta de 14 ani si jumatate. Datorita unor probleme aparute ... (vezi toată discuția)
Probleme de partaj danutza40 danutza40 Sora mea a divortat de fostul sot in urma cu 12 ani si de 9 ani este recasatorita.Apartamentul l-a obtinut de la fabrica unde lucra si dupa 1990 l-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez si nu stiu cum sa fac si ce pot sa pierd lavi_marcos lavi_marcos in data de 28.10.2008 am 2 ani de casatorie. sunt la prima casatorie si nu ma mai inteleg cu sotul meu. de 2 luni ma uramareste non-stop, imi verifica toate ... (vezi toată discuția)