avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, pretentii la bunuri comune inainte de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, pretentii la bunuri comune inainte de partaj

Buna seara ,
sotul meu este plecat in strainatate de 2 ani . Acum o luna a bagat divort , iar eu in urma acestui lucru i-am cerut sa vina sa isi ia lucrurile din casa , mai precis hainele si alte lucruri strict necesare si personale. Fiind plecat in strainatate , a angajat avocat ptr divort ( nimic iesit din comun pana aici ), dar astazi imi vine hartie de la avocatul sau care cuprinde pe langa imbracaminte , incaltamine si alte bunuri precum ar fi un televizor , un dvd , un pc , un birou.....etc . Mentionez ca lista cu aceste bunuri a fost facuta de sot si trimisa fiului sau din prima casatorie , pentru a merge cu ea la avocat , iar acesta din urma sa-mi puna termen pentru a preda catre fiu lucrurile mentionate . Doresc sa aflu ce as putea face ca sa nu predau anumite lucruri pana nu se pronunta divortul si daca avocatul lui ma poate obliga intr-un fel sau altul la predarea bunurilor cerute de el.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 17:41, 8 Ianuarie 2015
Sotul pe ce se bazeaza cand va propune sa suportati cheltuielile de achitare a creditului? Daca nu aveti alte bunuri comune( gen apartament, masina) nu aveti de ce sa va doara capul prea tare. Ii spuneti ca ii acordati divortul amiabil doar daca va lasa dvs. TV sau alte bunuri, daca nu la judecata, il amanati atat cat este posibil. Negociati totul.
din punct de vedere moral, un barbat adevarat, integru, onorabil, nu poate avea pretentii ca d-voastra sa platiti parte din acest credit stiind foarte bine ca acesta a fost destinat in exclusivitate platii datoriei proprii, anterioare casatoriei cu d-voastra.
din punct de vedere legal nu are importanta ca creditul a fost destinat platii unei datorii mai vechi, exclusive a sotului. sotul a contractat noul credit dupa ce s-a casatorit cu d-voastra si datorita lipsei unui document scris intre soti si care sa specifice altceva, din punct de vedere legal sunteti responsabila solidara de plata creditului. sotul cunoaste acest detaliu si fiind fara nici o rusine pretinde si in instanta poate obtine ca d-voastra sa fiti obligata la plata unei parti din credit.
apelati urgent la un avocat bun.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
cuziamusia, utilizator
Fata de banca, e singurul dator. Daca sotul are pretentii sa platiti, va trebui sa va actioneze in judecata.
Daca nu sunt casatoriti in regim de separatie de bunuri, cel putin in principiu datoriile nu se considera ca fiind comune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, incredintare minor dianami dianami Buna ziua, Sunt casatorita de 17 ani. Din casatorie a rezultat un copil care in prezent este in varsta de 14 ani si jumatate. Datorita unor probleme aparute ... (vezi toată discuția)
Probleme de partaj danutza40 danutza40 Sora mea a divortat de fostul sot in urma cu 12 ani si de 9 ani este recasatorita.Apartamentul l-a obtinut de la fabrica unde lucra si dupa 1990 l-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez si nu stiu cum sa fac si ce pot sa pierd lavi_marcos lavi_marcos in data de 28.10.2008 am 2 ani de casatorie. sunt la prima casatorie si nu ma mai inteleg cu sotul meu. de 2 luni ma uramareste non-stop, imi verifica toate ... (vezi toată discuția)