avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu minor

Buna ziua,
Sotia mea are un baiat de aproape 12 ani dintr-o casatorie anterioara. Eu mi-am gasit de lucru in strainatate si doresc sa-i duc si pe ei acolo. La divort, sotiei i sa acordat tutela copilului prin decizie definitiva. Fostul sot are drept de vizita, la alegerea lui, in primul si al trei-lea weekend din luna. Acesta nu este de acord ca, copilului sau sa i se mute domiciliul in alta tara. Nu vrea sa-si dea acordul.
In cazul in care mama vine in vizita la mine fara copil, presupunand ca sta 2-3 saptamani, poate fostul sot sa o acuze de parasire? In acest timp, copilul va sta cu bunicii, tatal locuind in alta localitate.
Da, titlul trebuia sa fie: iesire din tara fara copilul minor...
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
rellam, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 10:50, 7 Ianuarie 2015
Nu ati mentionat in ce tara sunteti. Daca d-na doreste sa plece cu minorul sa aiba grija sa-i apostileze certificatul de nastere si sentinta de divort. Pasaportul il obtine fara a avea nevoie de acordul tatalui.
In Germania. Da stim despre apostilat...
@rellam
Apreciez raspunsurile celorlalti forumisti, sunt ,,la subiect", doar ca...
V-a lamurit @Martonze in partea a doua care este riscul: sa afle ,,fostul" si atunci sa va tineti!
Personal as ataca problema si as transa-o acum, n-as sta sa tremur ca vin politistii si-mi urla Keine Bewegung! (cred ca stiti ce inseamna).
Personal nu mi-ar fi greu sa o acuz pe sotie de rapirea minorului.
Si as face asta in fata unei instante germane, in paralel cu o actiune in Romania.
Un lucru nu ne-ati spus si multe depind de asta: cat de hotarat este fostul sot in a-si urmari interesul si cat de potent financiar este? Ca daca-i un pierde-vara care-mpusca francul...
Mai jos aveti lista avocatilor din Timisoara, dati click pe un nume si aveti detalii despre avocatul respectiv. Daca va hotarati, alegeti o femeie, cu varsta in jurul a 30 de ani.
[ link extern ] /
Bun si atunci despre ce discutam? Mai exact sotia cu acte in regula si cu un copil din prima casatoriei este obligata sa traiasca separat de sotul ei toata viata pe motivul ca exul nu-i da invoire? Sa fim seriosi. Femeia are o sentinta prin care domiciliul ei este si cel al copilului. Merge sotia la sot, dupa care exul nu are decat sa o dea in judecata cat doreste ca nu o castiga atata timp cat d-na nu a plecat de capul ei ci s-a dus sa se reintregeasca cu sotul legitim. In orice tara din UE ar pleca e bineplecata. Daca e sa o luam dupa vizitele exilor atunci nu ar mai pleca nicio biata femeie in alta tara pe motiv ca nu poate din cauza fostului care nici nu se prezinta la toate vizitele.
@justitiarul...
[...]si atunci despre ce discutam?

Chiar!
Nu va contest argumentele!
Stiti cum este vazuta de cei de ,,afara" relatia parinte/minor?
Stiti ca-i doare-n.. de hotararile justitiei din Romania, vazuta ca una profund corupta?
Stiti ce e aia MCV si care-i era/este rostul?
Sunt convins ca stiti raspunsurile, v-am sugerat doar sa priviti intr-un ansamblu mai larg problema.

Alte discuții în legătură

Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Divort in pronuntare ContSters205298 ContSters205298 Parintii in divort amiabil,copilul incredintat mamei in baza unui acord scris ,tatal viziteaza copilul la domiciliul temporar al mamei 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu minor Costel_71 Costel_71 Buna. Am fost casatorit timp de 10 ani. A urmat un divort \\"fara avocati\\" , la finalizarea caruia instanta a hotarat \\"minorul ramane in ingrijirea mamei, ... (vezi toată discuția)