avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract V-C pe nume copil major
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract V-C pe nume copil major

Buna ziua.

Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major.

Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct/ habitat viager (nu cunosc diferentele) in favoarea noastra, a parintilor? Ma intereseaza sa nu poata fi vanduta sau ipotecata decat cu acceptul nostru.

Multumesc anticipat
Faceti act de vanzare/cumparare nepotului major si legiuitorul nu va mai poate urmari imobilul respectiv.
Multumesc mult, e clar.
Concluzionand: contract V-C direct pe numele lui, cu habitatie viagera pe intreg imobilul pt noi si drept de dispozitiune comuna , prin asta intelegand-din ce am studiat, nu putem semna acte ref imobil, unul fara altul.

Daca am inteles gresit, va rog corectati-ma.

Multumesc tuturor, pt rabdare si raspunsuri.

Joha a scris:

da. din acest punct de vedere da.


Doamna cu uzufruct ca nu puteti sa dispuneti de imobil vavand doar habitatie! Nu exista asa ceva! Ori faceti uzufruct si aveti drept de posesie si folointa si puteti sa dispuneti impreuna , ori aveti habitatie viagera si nu aveti drept de a dispune impreuna de imobil!
Nu se poate altfel, dvs ati vrea si asa si asa...nu se poate!
Joha a scris:

Ioana, poate fi instrainat si daca dansii consimt la vanzarea imobilului....nu putem prevedea toate posibilitatile ....
Ideea este ca doamna/domnul trebuie sa inteleaga ca uzufructuarul este aparat pe timpul uzufructului si ca fara consimtamantul lui nu se poate ipoteca, gaja, inchiria, comodata , vinde, dona imobilul!


Nudul proprietar poate:

1. sa instraineze ceea ce are - nuda proprietate
2. sa ipotecheze ceea ce are - nuda proprietate

fara niciun acord al uzufructuarului, care nu poate fi in niciun fel pagubit de actele astfel incheiate de catre nudul proprietar, dupa cum nici dreptul sau real de uzufruct nu poate fi atins in vreun fel de aceste acte.

Pe de alta parte, conditionarea actelor de dispozitie ale nudului proprietar (atatea cate pot exista in situatia data) de acordul uzufructuarului seamana pana la identitate cu instituirea unei clauza de inalienabilitate, total nejustificata si, ca atare, nula de drept.
@ themis incercati dvs sa mergeti la banca si sa obtineti un credit garantand cu nuda proprietate a unui apartament fara a avea acodul uzufructuarului. Succes!

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si dreptul de uzufruct viager orhidea orhidea ce inseamna sa fiu nud proprietar impreuna cu fratele meu,in urma decesului mamei mele,iar tatal meu a primit dreptul de uzufruct viager (vezi toată discuția)
Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)