Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract V-C pe nume copil major
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract V-C pe nume copil major

Buna ziua.

Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major.

Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct/ habitat viager (nu cunosc diferentele) in favoarea noastra, a parintilor? Ma intereseaza sa nu poata fi vanduta sau ipotecata decat cu acceptul nostru.

Multumesc anticipat
Cota va fi diferita (probabil 20/80), intrucat noi parintii intervenim in tranzactie cu o suma mai mica.

Sintetizez: contract V-C, cote diferentiate 20/ 80 si habitatie viagera pt parinti pe intreg imobilul.

Se poate?
Respect pt ajutor.

Joha a scris:

Atunci cumparati dvs si fiul in cote parti egale imobilul adica dvs 1/2 din dreptul de proprietate si fiul 1/2, cu habitatie viagera pentru dvs.


Da se poate. va rog nu mai citati tot timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si dreptul de uzufruct viager orhidea orhidea ce inseamna sa fiu nud proprietar impreuna cu fratele meu,in urma decesului mamei mele,iar tatal meu a primit dreptul de uzufruct viager (vezi toată discuția)
Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)
Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)