Doru -Timisoara a scris:
Pai cum sa nu stie debitorul ca , daca nu face angajament de plata cu cesionarul creditului, risca sa ingrase executorul ??
Pai mai citim deasupra si vedem ca nu are nimic de-a face ce spusei eu cu... prefectura. :O UNa e maximul stabilit de lege in executare si alta mancare de peste e ca executorii nu muncesc gratis!
[...] crezi cumva ca-i convine recuperatorului sa apeleze la executori care nu-si merita banii ?
Este plata unei munci, observ ca nimeni nu merita bani in afara de recuperator, corect? =D>
Este la mintea cocosului ca este mai bine sa plateasca "de voie" decat fortat de executor.
Asta depinde de conditiile stabilite intre parti, uneori pe termen scurt, intelegerea poate fi mai impovaratoare decat o executare silita.
Eu inteleg [prin negociere] ca eu propun si el este de acord sau nu.Debitorul nu se afla in pozitia de conducere a discutiei pentru ca este DATOR.
Bun, asta nu e legal exact deloc; "tocmai legal" inseamna ca e greu de dovedit. Dar e foarte probabil ca un interogatoriu simplu adresat unui agent de recuperari sa furnizeze toate dovezile necesare... dupa cum vad aici. Negocierea unui act sinalagmatic se face obligatoriu de pe pozitii de egalitate a partilor, in caz contrar nulitatea incepe sa adulmece actul... (Nu cautati, nu e un termen legal! Vad ca despre lege e inutil sa vorbesc, nu o cunoasteti. Stiti doar ca sunteti legitimi in actiunile voastre! B-) ) Oricum, din fraza de mai sus pare ca le-ati facut o favoare debitorilor prin faptul ca pot sa nu fie de acord; poate ca ar trebui sa inghita orice, ce spuneti?
Nu-i mai plange pe bietii debitori pentru ca nu ai avut de-a face cu ei si nu cred ca stii exact care-i situatia, pentru ca nu ai lucrat in recuperare.
Ba fac recuperari de creante si de la persoane fizice, dar si de la juridice...
N-am amenintat pe nimeni niciodata, ii las pe debitori sa propuna prima oferta, le recomand calduros un jurist, am ajuns rar in instanta...
Ii mai plangi pe bietii debitori ?? Nu ti-e mila de prostia lor ??
Avem o problema de logica a frazelor, cele doua propozitii nu sunt tocmai compatibile.
Nu sunt nici pe departe indoctrinat [...]
Nu inteleg la ce penalitati te referi.
Da , stiu ce inseamna penalitati.
Nu, nu sunteti indoctrinat, doar negati fara argumente acest lucru ca orice om care nu stie logica ce sta la baza gandirii sale... Cat despre penalitati, ma bucur ca stiti ce inseamna dar nu stiti la ce ma refer! :stunned:
Sunteti minunat, nu stiti legi, drepturi, obligatii, dar sunteti in mod absolut convins ca nu se incalca prevederi legale... Excelent!
Ma opresc aici. De tot.