avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societate de recuperari creante

Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am mai reusit sa platesc; dupa asta am primit vreo doua fact de la orange dupa care nu am mai primit nimic pana anu trecut pe la sfarsit,cand am primit acasa o instiintare de plata de la de Eos Ksi cum ca sunt datoare cu suma de 1650 pe factura orange.N-am raspuns in nici un fel instiintarii si anul asta m-a contactat telefonic o doamna de acolo ca am de plata aceasta suma si ce pot face; eu am zis ca deocamdata nu pot face nimic si tot a insistat ca sa platesc esalonat...am zis ca o sa ma gandesc si le-am zis ca daca o fii o sa platesc esalonat; bine-nteles ca nu le-am platit nimic nici in ziua de azi; si azi dimineata primesc din nou telefon de la aceeasi doamna care ofensata la mine imi zice ca trimite dosaru la legal sa rezolve ei. As dori daca se poate si ingaduiti sa-mi spuneti in cateva cuvinte ce ar trebui sa fac,si daca se poate ca astia sa puna sechestru pe bunurile mamei.
Va multumesc,
Tare asta cu repune bani in circulatie... =D> Zici ca debitorii aia pastrau banii de datorie undeva sub saltea, scosi din circuit... =D> Foarte tare, nu-i dadeau oamenii pem paine si alte facturi... Superb!

Eu am vazut un astfel de departament de legal, stiu ce fac: documentare de abordare legala pentru diferite tiouri de datorii, pregatire actiuni in instanta, notificarile LEGALE etc.
Exista si avocati colaboratori pentru instanta... ei se ocupa numai cu prezentarea la sedintele de judecata cu actele intocmite de legal.
Oamenii sunt si au fost executati, nu e tocmai adevarat ca nu pot face si nu vor face nimic.

Executarea legala e destul de ortodoxa si nu prezinta un asemenea consum nervos prelungit ca unele metode folosite de recuperatorii-companii.
In plus, obiectivul recuperatorilor este de a obtine rate negociate mai mari decat procentul legal din venit... Ceea ce nu e tocmai ortodox si nici chiar legal.
Amuzant topic, sincer sa fiu.
As vrea sa pun cateva intrebari la care nu astept un raspuns, neaparat :
= d-lui angajat EOS : pe cati debitori i-ati amenintat ca se vor trezi cu jandarmii la usa daca nu vor plati (va intreb pentru ca e amenintarea mea preferata)
= d-lui Doru : cati debitori bancari ati reprezentat sau consiliat?

Sper, din tot sufletul, ca nici unul din "lupii moralisti" sa nu intre in insolvabilitate si sa fie nevoiti sa suporte - pe langa stresul zilei de maine - numeroasele presiuni psihice ale firmelor de recuperare. Nu uitati ca, oricand, va puteti trezi, oricare dintre voi, in aceeasi situatie.

E pacat ca trebuie sa ajungem aici. Intr-adevar, exista multi inconstienti care iau bani stiind de la bun inceput ca nu-i pot da inapoi si-i cheltuie pe te miri ce. Insa majoritatea debitelor mari e reprezentata de :
= cei ce au ramas fara servici, fara vina lor
= cei care au incheiat contracte cu o rata reprezentand 30% din venituri si au ajuns in scurt timp - prin modificarea unilaterala a contractelor - la 80%-peste 100% din venituri
= de cei care au girat cu buna-credinta vreo ruda sau prieten insolvabil
= de cei care - desi stiau ca nu vor putea achita - au contractat sumele respective pentru a scapa din situatii tragice (boli, utilitati mari, inselaciuni etc)

si exemplele pot continua. Intrebarea mea, stimati domni, ce vina au oamenii astia? Ca au dorit sa supravietuiasca? Ei bine, atunci sunt vinovati si trebuie sa plateasca.

In alta ordine de idei, as vrea sa stiu daca EOS aplica dispozitia legala privind solicitarea de penalitati a caror valoare sa nu depaseasca cuantumul debitului. Din cunostintele mele parca sa zic ca nu prea s-a auzit de ea pe la firmele de recuperare (ca sa nu ma adresez EOS in exclusivitate)

Cat de usor e sa stam si sa judecam actiunile celorlati ascunzandu-ne dupa morala si deontologie, nu credeti?
Nu e chiar legal pentru ca nu exista o negociere in adevaratul sens al cuvantului, omul nu stie ca prin executare silita i s-ar lua un maxim stabilit de lege... unora le-ar conveni sa aba mai mult ce sa manance...
Astfel, se pleaca de pe pozitii inegale, iar semnarea acelor acorduri de plata este, de fapt, o achiesare la unele conditii care, deseori, le fac viata chiar mai grea decat conditiile initiale de creditare.
Stiu, e greu de vazut de ce nu e tocmai legal cand esti indoctrinat sa crezi ca faci lucruri de bine...
Observ ca la intrebarea cu penalitatile nu exista un raspuns... macar stiti de prevederea aceasta?
Doru -Timisoara a scris:
Pai cum sa nu stie debitorul ca , daca nu face angajament de plata cu cesionarul creditului, risca sa ingrase executorul ??

Pai mai citim deasupra si vedem ca nu are nimic de-a face ce spusei eu cu... prefectura. :O UNa e maximul stabilit de lege in executare si alta mancare de peste e ca executorii nu muncesc gratis!
[...] crezi cumva ca-i convine recuperatorului sa apeleze la executori care nu-si merita banii ?
Este plata unei munci, observ ca nimeni nu merita bani in afara de recuperator, corect? =D>
Este la mintea cocosului ca este mai bine sa plateasca "de voie" decat fortat de executor.
Asta depinde de conditiile stabilite intre parti, uneori pe termen scurt, intelegerea poate fi mai impovaratoare decat o executare silita.
Eu inteleg [prin negociere] ca eu propun si el este de acord sau nu.Debitorul nu se afla in pozitia de conducere a discutiei pentru ca este DATOR.

Bun, asta nu e legal exact deloc; "tocmai legal" inseamna ca e greu de dovedit. Dar e foarte probabil ca un interogatoriu simplu adresat unui agent de recuperari sa furnizeze toate dovezile necesare... dupa cum vad aici. Negocierea unui act sinalagmatic se face obligatoriu de pe pozitii de egalitate a partilor, in caz contrar nulitatea incepe sa adulmece actul... (Nu cautati, nu e un termen legal! Vad ca despre lege e inutil sa vorbesc, nu o cunoasteti. Stiti doar ca sunteti legitimi in actiunile voastre! B-) ) Oricum, din fraza de mai sus pare ca le-ati facut o favoare debitorilor prin faptul ca pot sa nu fie de acord; poate ca ar trebui sa inghita orice, ce spuneti?
Nu-i mai plange pe bietii debitori pentru ca nu ai avut de-a face cu ei si nu cred ca stii exact care-i situatia, pentru ca nu ai lucrat in recuperare.

Ba fac recuperari de creante si de la persoane fizice, dar si de la juridice...
N-am amenintat pe nimeni niciodata, ii las pe debitori sa propuna prima oferta, le recomand calduros un jurist, am ajuns rar in instanta...
Ii mai plangi pe bietii debitori ?? Nu ti-e mila de prostia lor ??
Avem o problema de logica a frazelor, cele doua propozitii nu sunt tocmai compatibile.
Nu sunt nici pe departe indoctrinat [...]
Nu inteleg la ce penalitati te referi.
Da , stiu ce inseamna penalitati.
Nu, nu sunteti indoctrinat, doar negati fara argumente acest lucru ca orice om care nu stie logica ce sta la baza gandirii sale... Cat despre penalitati, ma bucur ca stiti ce inseamna dar nu stiti la ce ma refer! :stunned:
Sunteti minunat, nu stiti legi, drepturi, obligatii, dar sunteti in mod absolut convins ca nu se incalca prevederi legale... Excelent!
Ma opresc aici. De tot.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
Sa-mi fie cu iertare, domnu' Doru din Timisoara, da' matale crezi ca oamenii care sunt in situatia de a nu-si onora obligatiile chiar au nevoie de unul care sa vina sa le zica "ori platesti ori te execut silit"? Sau crezi ca de bunavoie s-au bagat in "gura lupului", din sadomasochism, pentru ca (aici te citez)
"Eu inteleg [prin negociere] ca eu propun si el este de acord sau nu.Debitorul nu se afla in pozitia de conducere a discutiei pentru ca este DATOR"
?
:O

Alte discuții în legătură

recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Eos ksi - biroul de credit --restrictionat sa nu mai pot lua credit? florinroh florinroh As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.... Pe numele tatalui meu am primit o instiintare de la EOS KSI ca trebuie sa platesc o factura din 2004 in ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)