avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societate de recuperari creante

Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am mai reusit sa platesc; dupa asta am primit vreo doua fact de la orange dupa care nu am mai primit nimic pana anu trecut pe la sfarsit,cand am primit acasa o instiintare de plata de la de Eos Ksi cum ca sunt datoare cu suma de 1650 pe factura orange.N-am raspuns in nici un fel instiintarii si anul asta m-a contactat telefonic o doamna de acolo ca am de plata aceasta suma si ce pot face; eu am zis ca deocamdata nu pot face nimic si tot a insistat ca sa platesc esalonat...am zis ca o sa ma gandesc si le-am zis ca daca o fii o sa platesc esalonat; bine-nteles ca nu le-am platit nimic nici in ziua de azi; si azi dimineata primesc din nou telefon de la aceeasi doamna care ofensata la mine imi zice ca trimite dosaru la legal sa rezolve ei. As dori daca se poate si ingaduiti sa-mi spuneti in cateva cuvinte ce ar trebui sa fac,si daca se poate ca astia sa puna sechestru pe bunurile mamei.
Va multumesc,
Cred ca am mai vb. despre acest subiect. Domnule jonny, explicati-mi si mie ce lege va da voua-angajatilor de la eos ksi- dreptul sa sunati la vecini si sa ii informati pe acestia despre situatia persoanei in cauza, cu ce drept hartuiti oamenii? Daca dreptatea si legea este de partea voastra atunci ce mai asteptati actionati in judecata persoana respectiva:P. Cate contracte ilegale si abuzive aveti la activ?
jonny_jonny a scris:

Buna Ziua
In primul rand,vreau sa va mentionez ca eu sunt unul dintre angajatii EOS...ce ma surpirs cel mai mult la topicul asta este faptul ca oameni..ca dvs care-si amintesc dupa nu stiu cat timp ca au o factura sau o rata nepplatita la banca....in loc sa-si analizeze clar veniturile si cheltuilelie..si ulterior sa stea de vb cu un consultant pt o o solutie optima in conditii amiabile,...casca gura la ametiti precum Meat Loaf, Krissia sau Gabriele care stiu exact cand au fost cesionate dosarele dvs..cand se prescriu si ce actiuni se pot intreprinde pt recuperarea datoriilor....e trist...e foarte trist ca se intampla asta.
Eu lucrez dosare Brd...si sincer..nu prea amintesc debitorilor de executare silita sau mai stiu eu ce masuri drastice.pt ca multi dintre ei inteleg ca au o datorie ce trebuie achitata si ca nimeni nu-si doreste sa se ajunga la situatii mai neplacute..si credeti-ma pe cuvant.ca sunt si cazuri din astea...(de curand au fost scoase la licitatie 5 case )...
e adevarat ca dupa 3 ani ..datoriile se prescriu..si credeti-ma ca noi cunoastem foarte bine procedurile legale de recuperare a datoriilor...ceea ce am obs este faptul ca nimeni din cei ce si-a dat cu parerea..nu a mentionat ca ar vrea sa achite...ei bine dragii mei..genul asta de oameni ma scot pe mine din sarite..
in primul rand..nu se apeleaza cu nr ascuns....se apeleaza dintr-o centrala...iar daca toti ce si-au dat cu parerea..s-a intamplat sa foloseasca Cosmote.....stim ca pe Cosmote nu ne apare nr de pe care sunam..

2...se pot reemite oricand notificarile de cesiune a dosarelor dvs,astfel se poate vedea clar care este suma pe care o datorati si din ce e compusa: debit principal,penalitati,dobanda legala
3..schimbarea nr de telefon sau schimbarea adresei ,fara sa atentionezi banca ,sau imputernicitul cu recuperarea datoriilor..nu este o solutie prea buna pt dvs..
4.ceea ce majoritatea dintre dvs nu stie sa faca,este sa NEGOCIEZE..noi stim ca e criza financiara..stim ca sunt oameni ce raman fara loc de munca......ceea ce nu intelegem noi este ,de ce credeti ca noi nu am putea pricepe ca nu aveti bani sa platiti???asta e si motivul pt care vi se fac esalonari.
5.neeachitarea facturilor la telefonia mobila atrage dupa sine o prezenta continua in Peventel...sau Birou de Credite,in cazul datroiilor la banca
6.datoriile se mostenesc,la fel ca si bunurile
Eu ,si colegii mei,intotdeauna am optat pt o relatie de prietenie intre noi si debitori...eu am debitori care ma suna din afara tari,nu doar sa confirme platile facute..sau sa-mi explice ca luna asta nu pot trimte bani..ci sa ma intrebe ce mai fac,sau cum mai merg lucruile prin tara..

Daca ati optat sa ignorati telefoanele primite,notificarile sau mesajele lasate prin vecini(asta in cazul celor ce-si sch nr de tel)..va spun prieteneste ca nu asta este solutie pt problemele dvs..
Analizati-va concret veniturile,cheltuielile si incercati sa economisiti bani!
Achitati-va datoriile la banca sau la telefonul mobil!

Daca dvs. nu sicanati fosti debitori ai serviciilor de telefonie cu sume prescrise, tot respectul. Pana la implinirea termenului de prescriptie puteti realiza absolut toate demersurile legale in scopul recuperarii creantei. Eu am acelasi numar si acelasi furnizor de servicii de telefonie mobila pe care l-am contractat in 1999. De ce nu va limitati la actiunile judiciare legale de recuperare a creantelor, fara zeci de telefoane si presiuni. O notificare si executare silita. Ce-i cu atatea discutii ? Nu stiti unde sa-i gasiti decat la telefon ? Aceasta problema va priveste doar pe dumneavoastra. In timpul de cand am intrat in contractul cu serviciul de telefonie mobila mi-am schimbat adresa si actul de identitate de 3 ori, si a trebuit ca de cel putin 10-15 ori sa-i anunt telefonic si la reprezentanta locala pana sa se dirijeze facturile catre adresa noua.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Gabriel Stelea, Avocat
1.Nu cred ca am mai vb de spre acest subiect...daca se suna la vecini...in mod sigur nu se explica motivul pt care s-a apelat...(ca debitorul in cauza ar avea vreo datorie la banca sau factura neplacuta..)..ci doar ca se incearca sa se ia legatura ..doar atat...ca oamenii care raspund au auzit de EOS si ca stiu cu ce ne ocupam noi..asta e partea a doua..daca v-ati achita datoriile la timp sau daca nu v-ati schimba nr de telefon..nu ar suna nimeni la vecini sa va puna intr-o situatie neplacuta ...
2.din pacate...lucrurile nu sunt chiar asa de simple..(cu toate ca as vrrea sa-i execut pe multi dintre ei..)
nu poti sa-i trimiti omului o notificare si apoi sa-l executi..poate nu o primeste..poate ai e rusine..poate nu-i place vocea mea..sau modul in care l-am abordat.......poate nu intelege in ce situatie se afla...sunt multe situatii
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
jonny_jonny, utilizator
In primul rand nu era vb de mine, deci back off, in al doilea rand dumneavostra atis spus ca se suna la vecini. Eu stiu asta pentru ca am fost contactata de catre angajati ai EOS pentru a intreba de alte persoane si efectiv au spus ca acestia nu au datoriile neachitate si ca au probleme ...etc. deci nu sunt inventii.
Ba da luscrurile chiar sunt simple. Daca sunteti siguri ca creanta solicitata este certa, lichida si exigibila ii puteti actiona in instanta dar mai este ceva, acele persoane nu au contract cu Eos, au contract cu fima de telefonie sau banca respectiva si pana nu gasiti "fraieri" care sa va semneze vreo hartie nu prea are prea bine cunoscuta firma "Eos" :P, ce sa faca. =)))
"...Fratilor, nici unul dintre voi nu a indemnat tzeparii de telefonie mobila sa plateasca , ci ati dat sfaturi de eludare : sa ignore, sa stea linistiti, sa ...etc, orice, numai sa plateasca nu !!!

Cum credeti ca au devenit debitori Orange , Vodafone, etc si , mai apoi, EOS ?? Au vb la telefon si nu au platit !! Asta cum se cheama ?? Au citit in contract , acesti "napastuiti si hartuiti de catre EOS" , ca cesiunea eventualei creante se poate face fara acordul lor ??
Pe de alta parte, se plang de sumele mari ...Pai au citit contractul de telefonie ??Au semnat ca sunt de acord cu penalitati de 1 % pe zi ?? Da, au semnat , ca altfel nu puteau vorbi la telefonul mobil...
Asa ca, sa plateasca fiecare ce a vorbit si ceea ce a semnat...."

Nu imi explic inversunarea Dvs fata de dibitori . Sunt situatii si situatii. Eu dau exemplul meu. Bun.. ! din diferite motive am intarziat la plata o factura de 400,7 ron. Sun la Cosmote si fac urmatoarea propunere: vreau sa le dau banii pe factura , sunt de acord cu prelungirea contractului egala cu perioada suspendarii,le ofer si o garantie pe viitor, sunt de acord si cu o eventuala penalitate rezonabila si ei nici nu vor sa auda. Ma da pe mana recuperatorilor si-mi cer 1414ron. ... 800 ron taxa de reziliere.Cine e de rea credinta in acest caz?
Da am semnat contractul dar cine ma intreaba pe mine daca sunt de acord cu penalitatile exorbitante de 0,5%/zi de intarziere. Cine ma baga in seama daca nu sunt de acord cu "penalitatile pot depasi valoarea facturii...". Toti providerii de telefonie mobila din Romania au aceste clauze. Refuzul echivaleaza cu refuzul dreptului de a utiliza un tel. mobil in tara asta. Sunt clauze evident abuzive si ei se prevaleaza de faptul ca suntem sat fara caini , fara legi care sa apere si consumatorul roman. Prin aceste clauze nu se urmareste decat incatusarea fraierului care doreste un tel mobil .
In orice caz eu m-am lecuit. Mai am un abonament la Vodafone de peste 10 ani si la care nu am intarziat o zi la plata . abia astept sa se termine contractul si renunt
si la el. Zilele astea m-au anuntat ca reteaua mea de net au preluat-o RDS si vor sa semnez contract cu ei . La revedere. Ma duc la provider de cartier. Nu vreau sa mai imi ceara si astia zeci de milioane in cazul cand nemultumit de ei as vrea sa plec.
Dati-mi exemplu de legi care ma apara pe mine ca si consumator cand ma duc sa fac un contract de utilitati..., care sa nu-i permita furnizorului abuzuri de genul asta. Eu practic nu am incotro si trebuie sa semnez clauzele absurde din aceste contracte.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
merlyn, utilizator

Alte discuții în legătură

recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Eos ksi - biroul de credit --restrictionat sa nu mai pot lua credit? florinroh florinroh As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.... Pe numele tatalui meu am primit o instiintare de la EOS KSI ca trebuie sa platesc o factura din 2004 in ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)