avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societate de recuperari creante

Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am mai reusit sa platesc; dupa asta am primit vreo doua fact de la orange dupa care nu am mai primit nimic pana anu trecut pe la sfarsit,cand am primit acasa o instiintare de plata de la de Eos Ksi cum ca sunt datoare cu suma de 1650 pe factura orange.N-am raspuns in nici un fel instiintarii si anul asta m-a contactat telefonic o doamna de acolo ca am de plata aceasta suma si ce pot face; eu am zis ca deocamdata nu pot face nimic si tot a insistat ca sa platesc esalonat...am zis ca o sa ma gandesc si le-am zis ca daca o fii o sa platesc esalonat; bine-nteles ca nu le-am platit nimic nici in ziua de azi; si azi dimineata primesc din nou telefon de la aceeasi doamna care ofensata la mine imi zice ca trimite dosaru la legal sa rezolve ei. As dori daca se poate si ingaduiti sa-mi spuneti in cateva cuvinte ce ar trebui sa fac,si daca se poate ca astia sa puna sechestru pe bunurile mamei.
Va multumesc,
Tehnici de intimidare. Ignorati-i. Spuneti-le ca este vorba de o creanta care nu va apartine si in plus mai este si prescrisa, si rgati i sa va lase in pace. Daca tot insista, spuneti-le " da ok dati-ma in judecata". Sa vedeti ca nu o sa va dea. In plus nu rezulta din ce ati spus dvs. ca ati fi primit o adresa de la Orange prin care sa va anunte ca aceasta creanta a fost cesionata catre o firma de recuperare, respectiv EOS KSI. Solicitati sa va trimita copia acestei instiintari prin care sa va demonstreze ca vi s-a trimis aceasta instiintare si ati primit-o. Daca aceasta nu exista, si ei nu pot dovedi ca au trimis, chiar si sa aveti datorie nu au ce sa va faca. Nici sa va dea in judecata ( pt ca daca o fac vor pierde cu siguranta procesul ) nici sa va execute silit pt ca nu au cum si nici baza legala, si nici sa va oblige sa platiti in alt mod. Conform art. 3 din DECRETUL nr.167 din 10 aprilie 1958, Termenul prescriptiei este de 3 ani.

Ei intentioneaza sa va faca sa recunoasteti datoria pt ca - Potrivit art.16 lit.a) din Decretul 167/1958, prescriptia se intrerupe prin recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia, iar

Potrivit art.17, intreruperea sterge prescriptia, incepand sa curga o noua prescriptie, astfel ca recunoasterea datoriei de catre dvs. ar intrerupe prescriptia si in raport cu data introducerii actiunii, dreptul material la actiune ar fi exercitat de ei inauntrul termenului general de trei ani, incadrandu-se in noua prescriptie care a inceput sa curga de la data la care veti face o prima plata.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Krissia ., Alte profesii
Buna ziua,
Pe mine acu cateva saptamani cand ma tot suna domnisoara respectiva si-mi zicea sa platesc, ca sa scap de ei le-am zis ca o sa le platesc dar cand voi avea bani,si ei tot au asteptat si au inceput din nou cu telefoane de amenintare ca-mi trimit dosaru la legal si voi avea probleme(adica mama ca ea e titularu abonamentului facut de mine),dupa care, dupa cum am mai zis a inceput sa sune un domn care incepe din nou cu aceeiasi teorie ca sa platesc ca daca nu voi avea probleme(adica imi trimite dosaru in instanta)...anul trecut am primit vreo doua plicuri acasa care ziceau ca am datorii la EOS care de fapt le datorez celor de la orange...sunt buimacita de cap ca nu mai stiu ce sa cred la cate am auzit,ce-i drept inca nu am auzit la nimeni sa le ia case sau bunuri.
Va multumesc,
Doamna Ionela, daca mai suna le spuneti ca daca vor sa trimita dosarul la "legal" nu au decat pentru ca nu aveti nicio datorie. Setati telefonul sa primiti apeluri numai de la numerele recunoscute dintr-o lista selectata din agenda si nu veti mai fi deranjata de acesti recuperatori de potcoave de cai morti.
Buna seara,
Deci sa inteleg ca nu poate fii vorba de executare silita nici acum si nici mai tarziu?pentru ca ei spun la telefon ca sunt o firma de avocatura totusi si na...abonamentul a fost facut pe numele mamei care eu stau in casa ei..
Va multumesc,si scuzati zapaceala dar la cate telefoane primesc...
Doamna draga, sigur ca poate fi vorba si de executare silita si de cheltuieli de judecata si de tot.
Noi insa nu putem sti daca asa va fi, ca nu stim data de la care incepe sa curga prescriptia etc.
Dv. nu va mai amintiti cand ati facut ultima plata si daca e undeva in 2006, inca nu s-a prescris datoria.

Insa repet, nu putem sti sigur ca nu avem date exacte. Cereti-le lor documentele doveditoare ale datoriei.

Alte discuții în legătură

recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Eos ksi - biroul de credit --restrictionat sa nu mai pot lua credit? florinroh florinroh As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.... Pe numele tatalui meu am primit o instiintare de la EOS KSI ca trebuie sa platesc o factura din 2004 in ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)