danisorella a scris:
Nu am deschis proces de stabilirea paternitatii ...
Acum fata a implinit de curand 18 ani si doreste sa fie recunoscuta legal de catre tatal ei.
danisorella a scris:
...m-am dedicat doar cresterii si educarii copilului meu.
Ea doreste sa faca ceea ce eu nu am facut la timpul potrivit.
Relatia cu fiica mea a devenit f tensionata si imi doresc mult sa gasesc o solutie ...
danisorella a scris:
Fiica mea nu si-a cunoscut tatal si nici nu a vorbit cu el. Nu stiu care va fi nici reactia ei cand isi va cunoaste tatal nici reactia lui cand, fortat de imprejurari, va trebui sa isi cunoasca fiica.
Ce bine ar fi daca mai multe mamici ar citi speta dvs. Mai ales cele convinse ca dragostea lor ar putea sa tina loc de orice si de ... oricine.
As putea sa-mi ridic un soclu din pieterele ce mi s-au aruncat ori de cate ori am incercat sa avertizez ca momentul "
acum" din viaţa dvs. s-ar putea sa apara si-n viaţa altora, mai devreme sau mai tarziu.
Strict juridic, problema delicata (discutabila) din speta dvs. este urmatoarea: in ce masura fiica dvs. poate introduce o actiune in stabilirea paternitatii fara ca acest demers sa fie paralizat de o eventuala invocare a exceptiei a presciptiei?
Uman (si cu riscul de a mai aduna vreo doua pietre) as indrazni sa va spun ca problema fiicei dvs. este, intai de toate, una sufleteasca. Oricat de mare ar fi fost iubirea cu care dvs. ati inconjura-o pe fiica dvs., ea a simti-o doar ca pe ...
o jumatate. Si jumatatea aceasta este pe cale sa se trasforma in sufletul ei intr-o ...
lipsa intreaga. (Ceva ce in discursul ei interior incepe sa suna cam asa: Nu sunt demna de iubire? A fost imposibil sa se intereseze
cineva de mine si sa ma iubeasca pentru ceea ce sunt?).
Este dilema cea mai distrugatoare. Poate ca "cineva"-ul acesta era/este, in realitate, de neacceptat. Dar atata vreme cat ramane o ... forma necunoscuta, copilul risca sa capete convingerea ca
el nu este demn de a fi iubit (de nimeni! Granita intre
cineva si nimeni ramane pentru el aleatorie).
N-as incepe cu sala de judecata.