avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces stabilirea paternitatii

In urma unei relatii pe care am avut-o acum 18 ani am nascut o fetita care nu a fost recunoscuta de tatal ei.Nu am deschis proces de stabilirea paternitatii pentru a nu-i afecta pozitia sociala si mi-am crescut singura copilul.
Acum fata a implinit de curand 18 ani si doreste sa fie recunoscuta legal de catre tatal ei.Poate deschide in numele ei actiune de stabilire a paternitatii doar pe baza solicitarii testului ADN tinand cont ca administrarea unor probe pe baza de martori e f dicila dupa atatia ani? M-ar ajuta f mult parera dumneavoasta autorizata pentru a putea indrepta o greseala a trecutului. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:55, 18 Ianuarie 2015
Intr-adevar isi doreste ca totul sa fie cat mai discret.Dar deocamdata aceasta a fost doar o propunere si nu stiu daca nu este doar inca o forma de tergiversare.Oricum acum sunt hotarata sa merg pana la capat .Si va spun sincer, doamna avocat Romascanu, ca in momentul cand am fost sunata mi-au revenit in minte cuvintele dumneavoastra "N-as incepe cu sala de judecata. ".
Va mutumesc tuturor celor care imi cititi mesajele !Cuvintele dumneavoastra si sfaturile imi sunt un puternic sprijin emotional.
Ma bucur ca lucrurile merg inspre bine, in acest caz, eu spun sa mai asteptati o perioada (rezonabila) iar apoi, daca observati intentia de tergiversare, sa vorbiti cu el si sa-i sugerati o anumita data la care depuneti dosarul in cazul in care nu reuseste sa faca ce a intentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl inexistent în certificat de naștere AnaMaria40 AnaMaria40 Buna seara. Am si eu o intrebare. Va rog sa imi răspundeți. Fiica mea de 23 de ani are o fetiță de 2 ani. În certificatul fetiței nu apare numele ... (vezi toată discuția)
Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Divort_contestarea recunoasterii paternitatii CatanaNelu CatanaNelu Am mai studiat un pic problema si lucrurile sunt mai greu de rezolvat decat mi-as fi putut dori. Impreuna cu actuala sotie am hotarat de comun acord sa ... (vezi toată discuția)