avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanþã preºedinþialã încredinþare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanþã preºedinþialã încredinþare minor

As dori sa stiu daca intr-un astfel de dosar sunt ascultati copiii si daca se tine cont de parerea acestora(asta in cazul in care minorii au varsta de 10 ani impliniti-bineinteles)si in cazul in care nu sunt ascultati cum pot solicita aceasta;mentionez ca exista pe rol si un proces de divort iar autoritatea tutelara mentioneaza pozitia copiilor fata de ambii parinti.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dragoste_de_tata , utilizator 14:49, 1 Februarie 2010
Exista,sigur ca exista...sa inteleg deci ca in cazul acestui tip de actiune ramane pur si simplu la latitudinea instantei daca vor fi sau nu ascultati...
Va multumesc
Si in cadrul acestei actiuni situatia este similara cu cealalta.
Incredintarea e provizorie dar acest provizorat poate dura si 4 ani.
Depinde cat dureaza procesul de fond.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc din suflet...
Incurajator intr-adevar...
Iertati-mi cinismul dar ...ar trebui sa intreb cat a durat cel mai lung proces de acest gen,nu?
Noi sotii ar trebui sa convietuim doar de dragul copiilor care desi au o optiune ...sufera din cauza orgoliilor noastre de fapt...deci daca dupa casatorie mai avem si copii...ar trebui sa ne consolam cu ideea ca 18 ani ...sansele de a face ceva bun pentru ei...sunt de fapt in mana unui judecator si nu a noastra...
Ordonanta presedintiala va ajuta, nu exclude actiunea pe fond.
Asa incat daca obiectul acesteia e incredintarea minorilor dumneavoastra... nu vad care fi ar nelamurirea.(sau vreo imposibilitate de a actiona...)
Separatie in fapt exista, asupra acesteia ambii soti dispun dupa cum cred ei de cuviintata ,intrucat,din punctul meu de vedere, constangere , in materie de sentimente , nu exista ! Solutii exista , important e sa doriti sa le adoptati , nu sa le evitati , din varii motive.
Deci , tine de conduita ambilor soti cum isi administreaza problemele , nu numai de instanta de judecata.

Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
9876 a scris:

citesc legislatie si incerc sa o percep...ijn limitele in care o percepe un ...simplu cetatean... legea 272/2004 art 24 spune:

(2) In orice procedura judiciara sau administrativa care il priveste copilul are dreptul de a fi ascultat. Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani. Cu toate acestea, poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani, daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei.



Este actiunea promovata pe calea OP o procedura judiciara? Pai este.
Pai atunci insemna ca este obligatorie si ascultarea copilului care a implinit 10 ani.


Ce mi-e mie neclar este alceva: De ce va incurcati domnilor cu ordonante? Exista situatii (rare) in care ea chiar se justifica. Dar de multe ori ea e un soi de : hai sa mai facem un proces, hai sa mai punem un pic paie pe foc. Si dupa aia ne miram de ce nu se sting la vreme orgoliile.

Alte discuții în legătură

Divort  stoica_tatiana_2002 stoica_tatiana_2002 va rog. sotul meu a parasit domociliul meu. avem 2 copii sub 7 ani.el ar vrea sa aiba autoritate sa ii ia cand vrea.el vrea sa divorteze sa fie liber. nu ar ... (vezi toată discuția)
Obtinere ordonanta prezidentiala pt. incredintare minor beldan beldan ce acte trebuie depuse la judecatorie pentru obtinerea unei ordonante prezidentiale-incredintare minor si cum se redacteaza? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala cris_deo cris_deo Buna seara. As vrea sa stiu daca pot introduce actiune pe cale de ordonanta presedentiala pentru a sti si eu ca parinte de situatia copiilor mei deoarece sunt ... (vezi toată discuția)