avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru pensie alimentara de intretinere minor, una mie si cealalta fostei mele sotii la care a fost stabilit si domiciliul copilului. mentionez ca eu am acesta sentinta din anul 2010 si nu a fost stabilit copilul la mine, iar fosta mea sotie are o sentinta din 2013 o data cu definitivarea divortului. niciuna din aceste sentinte nu a fost contestata, dar nici nu s-a facut plata pensiei de intretinere nici eu , nici ea, deoarece sumele nu au fost initial stabilite corect. acum cateva luni, fosta mea sotie, mi-a facut executare silita pe bunuri, deoarece suma pe care ar trebui sa o platesc minorului ar depasi suma de 10.000 de lei. intrebarea mea este, sentinta mea aupra ei in vederea platirii pensiei de intretinere mai este valabila? repet, nefiind anulata de nici o instanta sau contestata
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 23 Ianuarie 2015
am pus in executare hotararea mea in anul 2012. am pe rol si am contestatie la executare depusa in anul 05.05. 2014 si sa dat termen in 02.02.2015 tocmai dupa 9 luni.EXECUTORUL JUDECATORESC AL MEU VREA SA FACEM COMPENSATIE SI SA ACHIT MAI PUTIN

are cont la executorul judecatoresc al ei mama copilului.
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2015
Stancu Aurelian, Alte profesii
Va rog inca o data sa nu mai aveti pasaje scrise cu majuscule, vedem ce scrieti si cu litere mici.
Daca sunteti in proces pt a contesta, ce anume doriti ? Fcati cum va zice executorul, oricum nu apucati sa platiti suma de 120 de mil pana se termina procesul in contestatie.
am cerut in contestatie la executare sa imi spuna si mie cum a reusit executorul ei sa ajunga la suma de 600 milioane asa mi-a cerut executorul ei si mi-a pus poprire pe conturi si mi-a trimis si la serviciu unde lucrez poprir,si pe masina..am depus acte la executorul ei si l-am intrebat cum a ajuns la suma asta exorbitanta si eu am vazut ca suma nu este certa ,lichida si exigibila si asta am contestato,executorul si reparat greseala dupa o luna si mi-a trimis alta suma adica 15.572,91,la care si suma asta este gresita si suma reala calculate de mine este de 11.747,62.intrebarea mea este cat trebuie sa platesc?ca ma zapacit executorul ei , din suma asta care o spune el se scade si reducerea mea de pensie de intretinere adica din data de 21.11.2013 pana in prezent. jur ca ma ametit .eu am poprire pe conturi si sechestru pe masina pe suma de 15.572,91 ca asa vrea executorul . nu pe suma reala.comisionul la executor este de 1600 lei asa scrie el
Domnule Stancu, d-voastra nu mai aveti de primit pensie alimentara in momentul asta de la ea, de cand copilul nu mai locuieste cu d-voastra. Posibil diferenta de bani reprezinta onorariul executorului, si ala tot de la d-voastra se recupereaza.
copilul nu mi-a fost niciodata incredintat mie,,doar mi-sa dat o pensie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pana la majoratul copilului ,hotararea judecatoreasca cum nu mai are valoare atata timp cand nu este anulata de partea adversa.?

Alte discuții în legătură

Scoaterea din drepturi a tatalui Anica66 Anica66 Buna ziua. SUNT divortata din 2010 prin hotarare definitiva si irevocabila a copilului la mine(mama) . In hot. S a atipulat ca tatal are dreptul sa l viziteze ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dandascalu44 dandascalu44 mi s-a stabilit prin hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila plate sumei de 150 lei pensie intretinere.Fosta sotie m-a dat in judecata ptr majorarea ... (vezi toată discuția)
Decaderea fostului sot din drepturile parintesti AdrianaCamelia AdrianaCamelia Daca in urma judecatorii hotaresti definitive si irevocabile am obtinut incredintarea minorelor,fostul sot fiind obligat la plata pensiei alimentare,dar acesta ... (vezi toată discuția)