buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru pensie alimentara de intretinere minor, una mie si cealalta fostei mele sotii la care a fost stabilit si domiciliul copilului. mentionez ca eu am acesta sentinta din anul 2010 si nu a fost stabilit copilul la mine, iar fosta mea sotie are o sentinta din 2013 o data cu definitivarea divortului. niciuna din aceste sentinte nu a fost contestata, dar nici nu s-a facut plata pensiei de intretinere nici eu , nici ea, deoarece sumele nu au fost initial stabilite corect. acum cateva luni, fosta mea sotie, mi-a facut executare silita pe bunuri, deoarece suma pe care ar trebui sa o platesc minorului ar depasi suma de 10.000 de lei. intrebarea mea este, sentinta mea aupra ei in vederea platirii pensiei de intretinere mai este valabila? repet, nefiind anulata de nici o instanta sau contestata
nici nu stiu daca merita efortul, insa mai incerc o data:
Pensia de intretinere se acorda in favoarea minorului.
O incaseaza, cata vreme copilul e minor, parintele la care locuieste copilul, cu scopul de a intretine copilul.
Cum copilul nu mai locuieste la dvs (e vorba de domiciliu, nu de incredintare) si nu-l mai intretineti dvs, in fapt, nu mai aveti pentru ce sa incasati pensia de intretinere. Ba mai mult, cum copilul locuieste acum la mama si ea il intretine, dvs sunteti obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea copilului - pe care pensie o incaseaza mama.
Completez ca poate va e neclar: cum nu ati avut un divort pe rol la prima hotarare judecatoreasca, nu ati avut nici capat pentru stabilirea domiciliului copilului, pentru ca domiciliul copilului era cel comun al celor doi soti.
Sumele le lamuriti la contestatie. Dvs asta ati contestat, suma.. cat datorati , o sa lamureasca instanta.
Dvs aveti o hotarare prin care mama va datoreaza o suma, iar din momentul in care a depus femeia cerere si s-a stabilit ca dvs sa ii dati ei, dvs datorati pensia fixata la final , cand a ramas hot definitiva.
Iar ultima hotarare, face ca cea precedenta cu acelasi obiect sa isi piarda puterea/ valoare.. nu stiu cum sa-i zic.
Ca ex instanta hot azi la cererea dvs ca minorul sa locuiasca la dvs si locuieste 1 an, apoi depune mama cerere sa locuiasca cu ea si instanta admite, asta inseamna ca nu mai aveti ce face cu hotararea dvs. Hot dvs e buna de cand ati cerut pana cere mama altceva, cam asa.
ok am inteles la fel mi-a spus si executorul meu judecatoresc dar am vrut sa mai intreb si pe alcineva va multumesc tuturor ca m-ati ajutat......mai am o singura intrebare eu stiu cel mai bine suma care o datorez este 11.747,91 lei din data de 20 .04.2011 si pana in prezent intrebarea este ca nu am toti bani astia gramada cum sa procedez sa platesc esalonat?
sau cum se procedeaza?
Vi se va retine 1/3 din salariu. Încercați sa coborâti datoria sub 10 mii de lei, altfel riscați executarea silita imobiliara, dacă aveți desigur, un imobil în proprietate.