avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru pensie alimentara de intretinere minor, una mie si cealalta fostei mele sotii la care a fost stabilit si domiciliul copilului. mentionez ca eu am acesta sentinta din anul 2010 si nu a fost stabilit copilul la mine, iar fosta mea sotie are o sentinta din 2013 o data cu definitivarea divortului. niciuna din aceste sentinte nu a fost contestata, dar nici nu s-a facut plata pensiei de intretinere nici eu , nici ea, deoarece sumele nu au fost initial stabilite corect. acum cateva luni, fosta mea sotie, mi-a facut executare silita pe bunuri, deoarece suma pe care ar trebui sa o platesc minorului ar depasi suma de 10.000 de lei. intrebarea mea este, sentinta mea aupra ei in vederea platirii pensiei de intretinere mai este valabila? repet, nefiind anulata de nici o instanta sau contestata
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 23 Ianuarie 2015
nici nu stiu daca merita efortul, insa mai incerc o data:
Pensia de intretinere se acorda in favoarea minorului.
O incaseaza, cata vreme copilul e minor, parintele la care locuieste copilul, cu scopul de a intretine copilul.
Cum copilul nu mai locuieste la dvs (e vorba de domiciliu, nu de incredintare) si nu-l mai intretineti dvs, in fapt, nu mai aveti pentru ce sa incasati pensia de intretinere. Ba mai mult, cum copilul locuieste acum la mama si ea il intretine, dvs sunteti obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea copilului - pe care pensie o incaseaza mama.

Completez ca poate va e neclar: cum nu ati avut un divort pe rol la prima hotarare judecatoreasca, nu ati avut nici capat pentru stabilirea domiciliului copilului, pentru ca domiciliul copilului era cel comun al celor doi soti.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator
Sumele le lamuriti la contestatie. Dvs asta ati contestat, suma.. cat datorati , o sa lamureasca instanta.
Dvs aveti o hotarare prin care mama va datoreaza o suma, iar din momentul in care a depus femeia cerere si s-a stabilit ca dvs sa ii dati ei, dvs datorati pensia fixata la final , cand a ramas hot definitiva.
Iar ultima hotarare, face ca cea precedenta cu acelasi obiect sa isi piarda puterea/ valoare.. nu stiu cum sa-i zic.
Ca ex instanta hot azi la cererea dvs ca minorul sa locuiasca la dvs si locuieste 1 an, apoi depune mama cerere sa locuiasca cu ea si instanta admite, asta inseamna ca nu mai aveti ce face cu hotararea dvs. Hot dvs e buna de cand ati cerut pana cere mama altceva, cam asa.
ok am inteles la fel mi-a spus si executorul meu judecatoresc dar am vrut sa mai intreb si pe alcineva va multumesc tuturor ca m-ati ajutat......mai am o singura intrebare eu stiu cel mai bine suma care o datorez este 11.747,91 lei din data de 20 .04.2011 si pana in prezent intrebarea este ca nu am toti bani astia gramada cum sa procedez sa platesc esalonat?
sau cum se procedeaza?

Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
Stancu Aurelian, Alte profesii
Incercati sa va intelegeti pe cale amiabila in fata executorului.
Vi se va retine 1/3 din salariu. Încercați sa coborâti datoria sub 10 mii de lei, altfel riscați executarea silita imobiliara, dacă aveți desigur, un imobil în proprietate.

Alte discuții în legătură

Scoaterea din drepturi a tatalui Anica66 Anica66 Buna ziua. SUNT divortata din 2010 prin hotarare definitiva si irevocabila a copilului la mine(mama) . In hot. S a atipulat ca tatal are dreptul sa l viziteze ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dandascalu44 dandascalu44 mi s-a stabilit prin hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila plate sumei de 150 lei pensie intretinere.Fosta sotie m-a dat in judecata ptr majorarea ... (vezi toată discuția)
Decaderea fostului sot din drepturile parintesti AdrianaCamelia AdrianaCamelia Daca in urma judecatorii hotaresti definitive si irevocabile am obtinut incredintarea minorelor,fostul sot fiind obligat la plata pensiei alimentare,dar acesta ... (vezi toată discuția)