va salut am si eu o problema,lucrez la firma care deserveste o firma mai mare in curtea careia isi are si sediul,intruna din zilele trecute am avut o altercatie verbala cu gardieni care pazesc inteprinderea,acestia au facut un raport catre directorul firmei lacare lucrez sa nu mai fiu primit pe poarta inteprinderi,directorul meu poate sa ma concedieze pe acest motiv
nu am fost convocat in scris ci mi sa comunicat verbal ,declaratia am dato sa explic ce sa intamplat,dar daca ar fi sa mi se comunice concedierea mea mai pot intra in c.m?si daca mi sar da preaviz de concediere mai pot intra in prenatal?
Depinde despre ce concediere este vorba: concediere pe motive care tin de persoana salariatului sau concediere pe motive care nu tin de persoana salariatului.
In al doilea caz....preavizul este de 20 de zile lucratoare.
Insa , din ceea ce spuneti dumneavoastra, daca veti fi concediat o sa fie ca si sanctiune disciplinara, deci pe motive care tin de persoana salariatului si astfel nu se va acorda preaviz.
Atentie insa....in cazul in care veti fi concediat ca si sanctiune disciplinara, nu s-a respectat procedura de convocare la cercetarea disciplinara si astfel puteti contesta respectiva decizie de desfacere ac CIM la instanta de judecata (tribunalul din resedinta judetului unde aveti domiciliul, iar litigiul este scutit de taxa de timbru si de timbru judiciar).
noi suntem liberi pana luni inclusiv deci de marti pot intra in c.m si dupa accea in prenatal ?mie frica ca daca ma duc luni la munca sa nu ma concedieze si sa nu mai pot intra in concediu prenatal,asa ca mai bine intru in medical de marti
ce ziceti cum e mai bine?va multumesc
Nu puteti fi concediata pe perioada sarcinii. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
Concediu fara plata
ralucata
Buna ziua!
Puteti sa-mi spuneti va rog daca luarea unui concediu fara plata cu durata de doua saptamani afecteaza in vreun fel concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal
vstancu77
Buna ziua! Care este perioada minima de contributie anterioara nasterii copilului necesara pentru a beneficia de concediul de crestere a copilului? Eu stiam ca ... (vezi toată discuția)
Despre somaj
Liviav_87
Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)