avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum poti fi concediat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum poti fi concediat

va salut am si eu o problema,lucrez la firma care deserveste o firma mai mare in curtea careia isi are si sediul,intruna din zilele trecute am avut o altercatie verbala cu gardieni care pazesc inteprinderea,acestia au facut un raport catre directorul firmei lacare lucrez sa nu mai fiu primit pe poarta inteprinderi,directorul meu poate sa ma concedieze pe acest motiv
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 6 Iunie 2009
danysfr a scris:

noi suntem liberi pana luni inclusiv deci de marti pot intra in c.m si dupa accea in prenatal ?mie frica ca daca ma duc luni la munca sa nu ma concedieze si sa nu mai pot intra in concediu prenatal,asa ca mai bine intru in medical de marti
ce ziceti cum e mai bine?va multumesc



Daca sunteti barbat nu puteti intra in concediu de maternitate (sarcina si lauzie = prenatal si postnatal).
Nu dvs. nasteti ci sotia.
Poate ati vrut sa spuneti de concediul de crestere acopilului!?
da asa este am gresit
Pana va raspunde cineva mai documenta decat mine, eu va redau din Norma metodologica de aplicare a OUG 148/2005 (aprobata si modificata de Legea 7/2007):
Art. 4. -
(1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazute de ordonanta de urgenta, se acorda persoanelor indreptatite, daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului sau, dupa caz, de la data la care s-a realizat incredintarea in vederea adoptiei, s-a aprobat adoptia ori s-a instituit plasamentul sau tutela.
(2) De drepturile prevazute la alin. (1) beneficiaza si persoanele care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora.

(3) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
(4) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7).
(5) Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (4).
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, ar trebui sa aveti in ultimul an timp de 12 luni realizate venituri profesionale ... daca aveti o vechime doar de 9 luni , atunci nu beneficiati de aceasta indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata ralucata ralucata Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti va rog daca luarea unui concediu fara plata cu durata de doua saptamani afecteaza in vreun fel concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal vstancu77 vstancu77 Buna ziua! Care este perioada minima de contributie anterioara nasterii copilului necesara pentru a beneficia de concediul de crestere a copilului? Eu stiam ca ... (vezi toată discuția)
Despre somaj Liviav_87 Liviav_87 Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)