avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare restante intretinere

este legal sa se apeleze la firme de recuperare pentru recuperarea datoriilor la asocia de proprietari
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:56, 19 Ianuarie 2015
Aceste firme de recuperari sunt de fapt alcatuite din avocati care se ocupa cu asa ceva.
Deci este ca si cum ati angaja un avocat.
Firma va va taxa cu un procent din suma recuperata.

Pe de alta parte angajarea firmei se face tot de catre conducerea asociatiei, asa ca aici vi se termina fericirea.....
In activitatea mea, am fost angajat de mai multe ori de asociatii de proprietari pentru a da in judecata restantieri.
Am primit un onorariu ce a fost inclus in cheltuielile de judecata, astfel ca asociatia de proprietari a recuperat aceasta cheltuiala.
Chiar nu stiu care ar fi avantajul apelarii la o firma de recuperari.
avantajul este ca firma se ocupa de restituirea banilor la asociatie tinand cont de dreptul de preemtiune al asociatiei asupra apartamentului daca proprietarul nu plateste toate cheltuielile ocazionate de aceasta operatie de recuperare
asociatia nu vrea decat recuperarea sumelor restante
de asemenea celor care au de gand sa acumuleze restante le piere cheful daca unul sau doi restantieri isi pierd apartamentele
socoteala e simpla pt ca ei au curent, cablu si telefon pe care le platesc pt ca altfel raman fara ele, dar intretinerea fiind la comun nu vor sa o plateasca
Ce inseamna dreptul de preemtiune al asociatiei asupra apartamentului?
Mai exact ce face aceasta firma de recuperare, de la momentul incheierii contractului, presupun, si pana la recuperarea efectiva a datoriilor inclusiv a costurilor de recuperare?
FranciscGerber a scris:
Mai exact ce face aceasta firma de recuperare

Noi, in asociatie, am mers in instanta fara avocat de cele mai multe ori dar am apelat si la avocat cand am simtit nevoia.
Dar am primit oferta a doua firme de recuperare a debitelor si asa am aflat cum procedeaza. Prin contract acestia vor un comision de 10-20% din suma recuperata fara ca asociatia sa plateasca ceva initial. Ei mizeaza adesea pe recuperarea debitelor fara a ajunge in instanta si numai daca nu-l pot determina pe debitor sa plateasca vor actiona in instanta.
Trimit debitorului o notificare alba, apoi galbena si ultima rosie. Acestea sunt tot mai dure si poate ca au efect sa-i lamureasca (sa-i sperie mai bine zis) pe destinatari.
Sigur ca apoi ajung in instanta, juristul lor reprezentand asociatia, incearca sa castige procesul, apeleaza apoi la executor daca e cazul s.a.m.d.
O asemenea firma mi-a propus chiar si alta metoda: sa-i prezint situatia debitorului exact asa cum este cu documentatia care as pregati-o pentru instanta iar reprezentantul firmei de recuperare stufiaza datele si face asociatiei o oferta; oferta sigur ca nu o face decat dupa ce se convinge ca asociatia a lucrat corect si are actele "beton". Oferta consta in cumpararea de catre firma respectiva a debitului in sensul ca ofera asociatiei, in termenii unui contract bine intocmit, o suma de bani reprezentand 40-70% din debit. Asociatia incaseaza la semnarea contractului acesti bani si nu mai are pretentii de la firma asupra banilor pe care-i obtine firma de la restantier.
Sigur ca intr-o asociatie ce stabileste corect aceste debite este dificil sa renunte la jumatate din suma pentru ca nu are de unde sa o puna in gestiune si sa-si dea restantierul pe mana recuperatorului.
Acestea sunt cateva metode ce le-am aflat eu de la 2-3 firme de recuperare a debitelor.

Alte discuții în legătură

Recuperare bani in cazul in care s-au demarat actiunile de judecata AlainCostea AlainCostea Buna ziua, In cazul urmator: - un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni - au fost demarate actiunile de judecata - a venit si a platit ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere adriana ghiga adriana ghiga Ce tip de actiune poate fi promovata de asociatia de proprietari in vederea recuperarii restantelor la intretinere ale unui proprietar de apartament care nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la intretinere mihaela6202 mihaela6202 Ce sanse are o asociatie de proprietari sa-si recupereze restantele la cotele de intretinere ale unui proprietar care a cumparat apartamentul prin creditul ... (vezi toată discuția)