Multumesc pentru informatie, chiar nu stiam.
Consider mai eleganta procedura apelarii la un avocat.
Se poate face o somatie scrisa debitorului, sa achite intr-un termen rezonabil datoria ori sa o esaloneze in 5-6 rate lunare, concomitent cu achitarea intretinerii curente.
Se mai poate incheia un acord la mediator care, ulterior, sa fie prezentat in instanta.
Daca niciuna dintre aceste metode nu este adecvata, proces in instanta, solicitarea obligarii paratului la plata datoriei si a cheltuielilor de judecata apoi cu ajutorul unui executor judecatoresc recuperarea efectiva a debitului si a cheltuielilor efectuate, inclusiv onorariul executorului.
Asfel asociatia recupereaza absolut toate cheltuielile.
Nu-mi place absolut deloc modul de actionare al unor firme de recuperare care insista cu telefoanele, apeland vecinii, colegii de serviciu, medicul de familie si mai stiu eu ce alte persoane, cu scopul de a pune presiune pe debitor.
Asociatia nu participa la cumpararea apartamentului, asa ca nu are cum sa aiba prioritate. Vanzarea se face de executorul judecatoresc si apartamentul se vinde celor care ofera mai mult.
FranciscGerber
,,Nu-mi place absolut deloc modul de actionare al unor firme de recuperare care insista cu telefoanele, apeland vecinii, colegii de serviciu, medicul de familie si mai stiu eu ce alte persoane, cu scopul de a pune presiune pe debitor. ,,
Aveti dreptate, dar in multe cazuri datornicii au de unde sa plateasca si nu o fac, iar vecinii lor, multi pensionari iau de la gura si platesc, de aceea blocul nu este taiat de la apa etc, vi se are corect? Eu cred ca in multe cazuri ei merita aceste ,,metode,,
Asociatia nu participa la cumpararea apartamentului, asa ca nu are cum sa aiba prioritate. Vanzarea se face de executorul judecatoresc si apartamentul se vinde celor care ofera mai mult.