felix34 a scris:
fiecare proprietar a semnat acel contract de administrare, cu sau fara clauze.
infiintindu-se ca asociatie de proprietari se capata personalitate juridica si au mai multe sanse in instanta, mai ales ca li s-a bagat sub nas acel contract si neavind alte variante la indemina.
ca asociatie de proprietari bine organizata, ea isi desemneaza organele de conducere ... comitet executiv, presedinte, vicepresedinte, cenzor/i
iar adunarea generala poate decide ca firma respectiva practica preturi exagerate si sa se ia legatura si cu alte persoane, fizice sau juridice, pentru a se obtine un contract mult mai bun, si exemple au fost date.
nu inteleg de ce afirmati nu va sfatuiesc sa incepeti procedura de infiintare pana sa verificati in ce conditii se poate rezilia contractul cu actuala societate de administrare
ce legatura are infiintarea asociatiei de proprietari cu administrarea ?
o asociatie de proprietari poate semna contracte cu furnizorii pe care si-i doreste, nu cu cine vrea administratorul impus de acel contract bagat sub nas in momente de bucurie pt semnarea contractelor de vinzare/cumparare, cind nimeni nu se gindeste la administrare, ci la cum sa-si aranjeze mai repede casa pentru a se muta mai repede
Nu cred ca ati citit si fraza in care am spus ca sunt de acord si sustin afirmatiile "colegilor" mei si anume de a infiinta o Asociatie de Proprietari. Totusi, cu sau fara Asociatie de Proprietari infiintata acel contract de administrare este semnat necontand ca "li s-a bagat sub nas acel contract in momente de bucurie".Atunci cum ar trebui sa zica legea ca "doar in momente de tristete" un contract are putere intre parti. Hai sa fim seriosi. #-o
Intr-adevar este indicat sa constitui o Asociatie de Proprietari in situatia data dar ce te faci daca clauzele contractuale te obliga sa platesti acele cheltuieli de administrare in continuare, ce te faci daca esti in situatia in care ai o Asociatie de proprietari care are propriile cheltuiieli care trebuie sustinute si tu te plimbi vreo 5 ani prin instanta cu un proces pentru rezilierea contractului si te trezesti ca pierzi. DE ce este asa greu sa fim umpic prevazatori si sa citim cu atentie contractul ca poate ...si doar poate...putem gasi o portita prin care sa putem negocia cu administratorul . Toate acestea nu exclud infiintarea unei Asociatii de Proprietari ci doar cred ca trebuie verificate. Atata tot.