Un dosar gros plin de aberatii pe care le pot demonta usor. Cred ca miza pe faptul ca nu stiu de proces si pierd prin neprezentare. Norocul meu ca am aflat in ultimul moment, am facut inaintarea si am obtinut o amanare suficienta.
Legat de avocat... l-am contactat, dar asta nu inseamna sa faca omul cursuri cu mine. Asa ca mai intreb si eu.
Daca cineva imi poate raspunde... multumesc.
Un politist are voie sa fie martor?
Martorii sunt obligati sa vina daca sunt citati?
Inseamna ca stiti ce aveti de facut. Daca intrebati, e corect sa vi se raspunda. Daca nu vreti „sa faca omul cursuri” cu dvs, nu intrebati.
Citez:
” NCPC stabileste ca, intr-un proces, nu pot fi audiate ca martori urmatoarele persoane:
- rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv;
- sotul, fostul sot, logodnicul ori concubinul;
- cei aflati in dusmanie sau in legaturi de interese cu vreuna dintre parti;
- persoanele puse sub interdictie judecatoreasca;
- cei condamnati pentru marturie mincinoasa.
Rudele si afinii pot participa ca martori in procesele privitoare la filiatie, divort si alte raporturi de familie.
Dispozitiile legale prevad, de asemenea, categoriile de persoane care sunt scutite de la a depune marturie. Astfel, nu vor fi martori:
.......
judecatorii, procurorii si functionarii publici, chiar si dupa incetarea functiei lor, asupra imprejurarilor secrete de care au avut cunostinta in aceasta calitate;
Judecatorii, procurorii si functionarii publici, pot fi martori doar cu conditia ca autoritatea sau institutia pe langa care functioneaza ori au functionat le da incuviintarea.
Daca martorul va lipsi de la prima citare, instanta poate emite mandat de aducere.”