avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cat dureaza pana se pune in miscare actiunea penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cat dureaza pana se pune in miscare actiunea penala

Cat timp dureaza de cand depun plangere penala la Parchet, pana se incepe urmarirea penala??
Precum si pot face ceva pt urgentare??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 12:25, 20 Februarie 2015
Regula este ca se audiaza mai intai partea vatamata.
Depinde insa de infractiune.

Faceti cum v-am spus.
E mult prea greu sa va indrum dupa forum in concret.
Mergeti si insistati.
Dar procedura este ca deschid urmarirea penala chiar cu mult inainte de audierea primei parti, fie persoana vatamata, fie suspectul.
Cand si cum se deschide urmarirea penala insasi? Si la aproximativ cam cat timp de la depunerea cererii, 1 luna, 6 luni, 2 ani ??
Când actul de sesizare îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi se constată că nu există vreunul dintre cazurile care împiedică exercitarea acţiunii penale, organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la faptă( in rem).
Când din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că o anumită persoană a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect
Asa... am inteles secventa teoretica.
Banuiesc ca d-aia au demarat in rem amenintarea lu Basescu la adresa Gabrielei Firea.
Pt ca, desi e clar ca nu poti analiza declaratia cuiva fara sa stii cine a facut-o :)...
insa ceea ce nu era evident daca s-au intrunit elementele constitutive ale infractiunii respective, nu daca fapta exista sau nu.

Analog, desi in cazul meu, desi este evident ca un inscris exista, inscris care indubitabil ca a fost redactat de judecatoare, purtandu-i semnatura... ramane de stabilit daca inscrisul respectiv chiar este fals material.
Este corect rationamentul??
Nu se poate sa nu fie audiata persoana in cazul dvs.
Pana nu este audiata nu se poate face nimic.

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale - durata Just-drept Just-drept De la data de cand se dispune inceperea urmaririi penale si pana la data cand se trimite dosarul in judecata, cat timp dureaza? Prin ce proceduri trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale ! tutu12 tutu12 Printr-o sentinta penala judecatoreasca definitiva s-au desfiintat rezolutiile procurorului si s-a dispus inceperea urmaririi penale , trimitandu-se dosarul la ... (vezi toată discuția)
Comunicarea ordonantei de incepere a urmaririi penale in rem vasilema vasilema Buna ziua, va rog mult sa-mi raspundeti daca trebuia sa mi se comunice si mie ordonanta de incepere de urmarire penala in rem daca am calitatea de suspect in ... (vezi toată discuția)