avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conditii pentru instalare camera video scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conditii pentru instalare camera video scara blocului

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e nevoie ca toti locatarii sa isi dea acceptul sau doar o majoritate?

Multumesc.
pai si daca vreau sa pup vecina!! ma spune lui vecinu!! si bineinteles ca o pup cu acordul ei!! de ce trebuie sa stie asociatia cand imi cumpar o legatura de ceapa sau daca mi pup amanta sau imi aduc amanta in casa in lipsa sotiei?? se incalca dreptul la opozitie!!
sa nu ai nevoie vreodata de camerele alea........ca eu in locul comitetului ti-as raspunde ca e defect sistemul si nu s-a inregistrat nimic

Vorba poetului: “ E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune".
Treaba este f. simpla. Este acolo o proprietate privata? Da.
Proprietarul face ce vrea pe proprietatea lui cu conditia sa nu incalce freo lege. Ok.
In cazul de fata, cum procedam? Pai simplu. Mergem in Adunarea generala, propunem instalarea unui sistem de supraveghere si daca acolo se aproba cu majoritate de voturi, asta este. Trebuie sa fim atenti ca Adunarea generala sa se desfasoare statutar si voturile “pentru” sa fie consemnate. La sfarsit sa nu uitam sa semneze toti participantii si sa contra-semneze Comitetul executiv.
Acum: angajam musai o firma autorizata care stie ce are de facut (deviz, proiect, avize etc). Daca aceasta firma vine cu avizele de la Politie care mai este temerea Asociatiei?? Tot aceasta firma face Proces-verbal cu asociatia ptr. predare-primire si ptr. instruirea unei anumite persoane. Aici va invata ce si cum. Ma refer in special la cine si cum lucreaza cu echipamentul, cine are voie sa prelucreze informatiile din unitatea de stocare etc.
In linii mari cam asa procedez eu ("intamplator" cu asta ma ocup) si credeti-ma ca pana acum am montat sute de camere de supraveghere in toate locatiile posibile. La asociatiile de proprietari asa i-am sfatuit sa procedeze si a fost in ordine.
In concluzie. Luati aprobarile in Adunarea generala, angajati o firma spercializata si toata lumea stie ce are de facut. Succes!
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
gigiz, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acces la vizionare/ cod acces, nu are oricine din scara blocului Camerile de luat vederi sunt montate pentru securitatea scarii, nu pentru barfa satului. Persoana numita/persoanele care au acces, vor semna o declaratie pe proprie raspundere pentru confidentialitatea datelor. Asa ca stai fara grija, poti sa-ti aduci ''amanta'' in casa. Administratorul/conducerea asociatiei de proprietari, nu risca un proces penal din cauza ca divulga date din intimitatea persoanei....
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
dorina27, utilizator
sall cum pot sa iau si eu legatura cu tine pt un sistem de supraveghere video aast ras tau pe mail liviu.marin89@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - montare sistem supraveghere video Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua In Adunarea Generala sa hotarat sa se monteze un sistem de supraveghere video la intrarea in bloc si la parter.......2-3 ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere! ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua, locuiesc intr-un complex nou de blocuri. Asociatia doreste instalarea camerelor de supraveghere in complex. Conform GDPR, daca nu ma insel, si ... (vezi toată discuția)