Lucrez la o firma din 2011 si inca nu mi s-a facut contract de munca, desi contributiile la asigurarile sociale imi sunt platite. Am cerut sa mi se faca contract, deja de anul trecut. De saptamana trecuta, firma lucreaza la un draft de contract.
Angajatorul m-a intrebat daca vreau ca contractul meu de munca sa fie datat inapoi adica in 2011, am raspuns da. Deasemenea, firma si-a schimbat numele in 2013 de la ...........Corporate Services la ............Services. Angajatorul a zis ca vrea sa mentioneze in contract o fraza de genul " angajata a fost transferata de la ............corporate services la ...........services."
Va rog sa ma sfatuiti daca pot din punct de vedere legal sa semnez contractul datat innapoi, si ce fraza " a fost transferata de la" in contract e ok dpdv legal, sau cum ar trebui mentionat in contract faptul ca firma si-a schimat numele in 2013.
Urmatoarea intrebare este referitoare la semnatura . cand am inceput sa lucrez la firma, am fost instruita de manageri sa folosesc 2 tipuri de semnaturi in emailuri si in scrisori de intentie. La anumite e-mailuri folosesc i.e: ......Services.. iar la altele i.e: .....Shipping.... . Practic, mai exista o a treia firma prin care trimitem scrisori si comunicam cu anumite organizatii. Practic nu sunt angajata la firma respectiva , ci doar comunic "pentru si in numele" acestei firme.
Intrebarile mele sunt:
1) avand in vedere ca nu sunt angajata de acea firma, cum pot sa dovedesc ca am dreptul sa semnez si sa aplic pentru si in numele firmei (la care seful e tot din conducere).
2) O rezolutie sau un document de imputernicire ar fi suficient?
3) Ar trebui mentionat in contractul de munca aceasta a 3a firma, etc, plus autorizatia mea
4) Faptul ca aplic la diferite organizatii in numele acelei firme inseamna ca lucrez pentru acea firma sau doar ca sunt imputernicita de firma?
ca sa fie mai clar, firma nr 3 nu este incorporata in aceeasi tara cu cea la care sunt angajata eu.
Ok, merci, deci ce ar trebui sa scrie in imputernicire, ca eu sunt autorizata sa semnez in numele firmei respective ? sau si sa aplic, sa inregistrez, etc in numele firmei respective?
Buna ziua,
Va raspund in continuarea conversatiei de mai sus.
As dori va rog daca puteti sa ma sfauiti referitor la Rezolutia copiata mai jos, pe care mi-a pregatit-o firma , pentru a confirma ca pot semna ca Semnatar Autorizat pentru si in numele companiei.
Am ingrosat paragraful care mi se pare mai ciudat, va rog sa ma sfatuiti daca este ok din punct de vedere legal.
Aceasta este rezolutia :
NUMELE COMPANIEI SUS
"Proces-verbal al unei ședințe al Consiliului de Administrație al Societății a avut loc la 1 Ianuarie 2012 in........
Toți Directorii Companiei fiind prezenți în persoană, nota a Adunarii a fost renunțata în mod corespunzător.
Dl ......a acționat ca un Președinte și Doamna ......a acționat ca Secretar al reuniunii și a consemnat prezentul proces verbal de sedinta:
NUMIREA Semnatariilor Autorizați:
Președintele a solicitat ca se ia în considerare numirea de persoane care să acționeze în calitate de semnatari autorizati să semneze orice aplicații și declarații pentru și în numele Companiei.
După considerare atentie si cuvenită A FOST REZOLVAT
CA următoarele persoane să fie și prin prezenta numite ca Semnatarii Autorizați ( "Imputerniciti") ai companiei și în această capacitate să fie împuterniciti să semneze, actionand separat și / sau în comun fiecare dintre ele, în funcție de discreția lui/ei/lor absolută, pentru și în numele, locul si folosul Societății oricare și toate actele, faptele și lucrurile necesare pentru a aplica in fata oricarui Registru pentru inregistrarea .......( inclusiv, dar fără a se limita la...........................................................................etc) inclusiv, dar fără a se limita la semnarea oricaror Aplicatii si Declaratii si prin aceasta juridiceste leaga Compania. (legally bind the Company).
Numele complet
Numele complet
CA o foaie de Semnatari Autorizate, însoțită de o semnătură specimen a fiecaruia dintre persoanele numite mai sus, sa se anexeaze si sa faca parte din prezentul proces-verbal.
CA Imputernicitii numiti mai sus rămân o perioadă nedeterminată în această calitate, cu excepția cazului in care sunt revocati sau înlocuiti prin rezoluție.
Aceste numiri sunt specifice în natură și nu afectează în nici un fel semnatarii Autorizați Generali ai Societatii.
Compania se angajează să sfatuiasca pe semnatarii existenti, fie verbal, fie în scris, referitor la orice modificare a Avocaților.
SI Compania se angajează sa confirme și sa fie de-acord să confirme toate și fiecare act al Imputernicitilor sau ai inlocuitorului sau inlocuitorilor lui / ei /lor poate face sau poate fi realizat in virtuțile celor prezente.
Neffind nici o afacere mai departe, întâlnirea a fost terminată.
Presedinte
Nume prenume
pentru si in numele................Ltd
Director Corporatist al SOCIETATII