Am fost angajat la o societate privata o perioada de .... ani
Pe parcursul perioadei in care am lucrat la aceasta companie am fost trimis la cursuri de specializare cu o durata de 3 zile .Dupa inceperea cursurilor am primit un act aditional prin care se mentiona obligatia de a plati valoarea cursurilor daca plec din societate mai devreme de 5 ani .
Credeti ca este legal acest acct aditional ? Conform legi va trebuii sa platesc contravaloarea cursurilor ?
Buna intrebare .
Problema este ca nu sunt angajatorul sa va pot raspunde
Intrebarea mea este daca eu plec din firma la ce sa ma astept din punct de vedere legal trebuie sa platesc cursurile care dupa cum precizam sunt cursuri de 3 zile cu valabilitate de 2 ani .
Daca plecarea din firma este din vina dumneavoastra ,gen demisie, disciplinar ,trebuie sa platiti contravaloarea cursului dar daca plecati cu art 55.b(acordul partilor) sau din vina exclusiva a angajatorului nu sunteti obligat la plata acelui curs. Insa puteti refuza participarea la acel curs si implicit semnarea acelui act aditional daca pretul cursului este prea mare si in situatia in care ati parasi firma nu v-ati permite sa platiti contravaloarea lui.