avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu Administratia din bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu Administratia din bloc

Buna ziua,

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti,am o problema legata de apa care se infiltreaza la fiecare ploaie si zapada,am vorbit cu doamna administratora si nu vrea sa repare terasa ,asta anul trecut prin vara.A zis o sa sunela firma care a reperat terasa in urma cu doi ani,am vorbit de cateva ori si degeaba vorbesc.Cum o pot convinge sa repare terasa?daca imi va ploua mie in apartament se vor strica si apartamentul de sub mine si tot asa.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: moschino1 , utilizator 23:28, 23 Februarie 2015
Nu are voie sa repare terasa pe banii lui. De aici pot pleca multe probleme - sa mai discutat in forum.
Notificati presedintele in scris si pastrati nr de inregistrare. Pe vorbe nu o sa recunoasca nimic.
Daca nu gaseste intelegere la presedinte poate sa dea asociatia in judecata cu obligatia de a face.
Aici este vorba despre coproprietate fortata, iar terasa face obiectul unei astfel de coproprietati, iar pe de alta parte este vorba despre cheltuieli urgente privind intretinerea si conservarea blocului, astfel incat nu e timp sa se stea dupa notificari si sa se umble prin tribunale dupa obligatia de a face (pe care chiar si daca o castiga, este posibil ca asociatia sa nu o puna in opera in timp util si sa treaca ani pana sa faca ceva), astfel incat, dragii mei, proprietarul interesat poate sa suporte singur reparatiile, iar apoi sa se indrepte impotriva celorlalti pentru recuperarea sumelor (nu eu zic asta, ci codul civil specifica).
terentetalharu a scris:

Nu are voie sa repare terasa pe banii lui.




Nu este general valabil
Exista situatii in care proprietarul sesiseaza problema cu care se confrunta,iar asociatia de proprietari isi da acordul pentru repararea terasei prin resurse individuale,urmand ulterior finalizarii reparatiei ,in baza documentelor justificative sa recupereze c/v.prin repartizare proprietarilor de pe tronson
O sa vorbesc cu Presedintele Asociatiei,nu stiu daca o sa ajung la o intelegere cu el doarece am avut niste probleme in trecut si nu este deloc amabil,desi este platit sa isi faca treaba.Sper sa gasesc solutia amiabiala sau macar o solutie,deci nu pot repara terasa nici in dreptul meu doarece este parte comuna?si atunci ce varianta mai ramane?
moschino1 a scris:

O sa vorbesc cu Presedintele Asociatiei

Vorbiti, dar vorbiti in scris.

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Rezolvare conflict administrator de scara (bloc), vecin babu_ babu_ Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje cu 3 scari, fiecare scara avand administrator si presedinte separat (legal constituite). Apartamentul meu e la etajul 4. Am ... (vezi toată discuția)
Probleme la terasa cum se rezolva cu asociatia? miki3 miki3 Detin un apartament la ultimul etaj. In ultimul timp au fost probleme pe o portiune din terasa, mai precis la mine in baie deasupra wc si in bucatarie sunt ... (vezi toată discuția)