IoanPaul a scris:
Totusi deja la ultimele 4 infatisari numai despre evaluarea constructiei se discuta. Incearca sa scoata valoarea constructiei la o suma mai mare decat cea mostenita, de parca ce ar fi in plus ar fi "automat" contributia noastra
V-am sugerat sa decideti daca doriti un sfat sau doar prezentati o nedreptate. In opinia mea, - presupunand ca dvs ati depus intampinarea in care prezentati realitatea si propuneti un mod de solutionare (tinand cont de probe si de prevederile legii), - judecatorul e cel care retine probele, admisibile si concludente, pe care le „cantareste” pentru a lua o hotarare legala si intemeiata.
Daca el permite discutii despre evaluarea constructiei (care nu v-a apartinut în timpul convietuirii), fara a stabili cu cat ati contribuit la realizarea ei,
nu vrea sau nu e capabil sa-si faca datoria conform juramantului depus la investire.
Ca sa fie clar, legea permite partajul intre fostii soti, doar a contributiei lor in timpul convietuirii. Daca ati dovedit ca nu a fost niciodata casa dvs. și nu a fost construita pentru dvs cu fosta sotie (nu aveti dvs. acte de proprietate din perioada convietuirii), judecatorul nu are temei sa admita partajul imobilului, sau a contravalorii lui, ci doar a contributiei dovedite de parti la realizarea lui.
Daca vi se pare neclar sau incorect, pot face precizari. Pentru mine, daca in situatia e cea prezentata de dvs, doar judecatorul e piesa inadecvata. El e singurul care are dreptul sa judece, dar a jurat sa judece impartial si sa se supuna legii si numai legii.