Buna,
legat de dreptul la preaviz in cazul contrcatelor de munca pe perioada detereminata angajatul are dreptulu la PREAVIZ?
EX: pers Y se anjeaza la firma A..la dta de 1 ianuarie 2015...pe o perioada de 1 an (prevazut calr in contract..pana la 1 ian 2016).
Acum firma A vrea sa scape de angajat..(varii motive..slab pregatit..are pe altcineva mai ieftin ca pre/salariu..etc)...ATUNCI angajatul Y are drpt la preaaviz!? sau i se comunica sec..DE maine nu mai vii..ca nu mai avem nevoie de tine?!?
Sau cazul B: firma A ..are un angajat Y...iar acesta zi s-ai gasit un alt post mai bine platit..la o alta firma C...dar de maine trebuie sa inecapa serviciul..s epoate FARA pareaviz..? pur sis implu sa anunte firma A..ca nu mai vine la munca?
hm....undeca e o sapare din partea mea sau a dvs...
pai am spus clar IN ziua nr, 34 LUCRATOARE..cum se mia poare vorbi de art 31 invocat de DVS...daca cf CIM perioada de proba e de 30 zile lucratoare. dupa umila mea parere..din ziua nr 31 se aplica codul muncii cu prevederile sale (inclusiv concedierea cu preaviz).
de ce insistati pe art 31 DUPA expirarea celor 30 zile de proba!? SE aplica mai departe acel articol desi s-a depasit termenul legal prevazut clar in contract1???
" Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. "
sfasitul perioadeai de proba ..e in ziuua nr 30..cf contractului de munca..ori daca angajatul se prezinta din medical in ziua 34....PERIOADA de proba a expirat de mult.....mai vb de art 31 in cond astea?
Art. 49 alin 6) În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
OK deci in principiu la concediul medical noi toti avem CIM suspendat asta spuneti..ca altfel nu vad legatura..art 49 legat de suspendarea CIM...practic daca in ziua nr 28 intri in medical timp de 5 zile...in ziua nr 34 cand vii la munca tehnic .".figurezi" cu ziua nr 29 la angajator..DECI tot in perioada de proba...!?