Matusa mea statea intr-o garsoniera la stat, si platea chirie. Inainte sa moara m-a pus pe mn urmatorul "proprietar"desi e a statului..si cu multe alte datorii.
Eu nu am mai putut sa platesc chiria si s-au adunat vreo 2000 de lei.Fratele meu e major insa nu are venituri, iar eu lucrez. Am primit o citatie ca daca nu achit in 3 zile ma da in judecata.
Intrebarea este ..eu cum pot demonstra ca nu am cu ce sa o platesc ?
Daca se ajunge la executare...nu am nimic pe numele meu..ce o sa se intample?
Asta zic si eu. Nu am locuit acolo niciodata. Fratele meu locuia cu matusa dar de cand a murit e numai el. Dar toate citatiile si plicurile vin pe numele meu....asta ce inseamna?
Deci..eu am domiciliul acolo trecut in buletin. Dar nu am locuit acolo. Fratele meu era minor cand a murit matusa mea, iar eu majora.
Atunci o sa trec pe la primarie sa vad ce si cum...
Ati semnat vreun contract de inchiriere cu primaria?
Probabil actele vin pe numele dvoastra pentru ca ati fost indicata de matusa drept persoana de contact.
Nu exista motive pentru ca proprietarului locuintei (primaria) sa se indrepte impotriva dvoastra pentru recuperarea datoriilor intrucat nu exista nicio relatie contractuala.
Daca exista datorii ramase in urma decesului matusii atunci le veti plati numai in cazul in care sunteti mostenitoare si acceptati mostenirea.
Primaria poate recupera chiria restanta de la decesul matusii eventual de la persoana care a locuit acolo, respectiv, fratele dvoastra, dar numai in cazul in care exista un contract de inchiriere.
Daca nu au incheiat niciun contract de inchiriere dupa decesul matusii atunci nu au ce sa ceara.