avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa revenire din concediu medical nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa revenire din concediu medical nastere

Buna ziua,

Situatia este: angajata a nascut, e efectuat cele 126 de zile de c. medical, a facut cerere pentru revenirea la lucru (nu a dorit cic), a venit la lucru o zi, dupa care nu a mai venit.
De 2 saptamani lipseste nemotivat.

Este legala concedierea ei in aceste conditii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 9 Septembrie 2011
faceti comunicare in scris cu confirmare de primire sa vina sa isi clarifice lipsa.
Daca pana la pontaj nu aveti raspuns, se desface disciplinar contractul.
Nu i se poate desface disciplinar c.i.m. asa de usor. Exista o anumita procedura, care trebuie sa fie respectata ... in caz contrar, desfacerea disciplinara a c.i.m. este lovita de nulitate absoluta.
Consider ca daca procedura de cercetare disciplinara prealabila este facuta conform normelor legale si angajatul nu se prezinta la convocare, atunci decizia de incetare disciplinara a cim nu are de ce sa fie lovita de nulitate.

Este dreptul angajatului de a munci, de a beneficia de diverse concedii, dar nu are dreptul de lipsi nemotivat si sa nu se cerceteze si aplice nici o sanctiune pentru acest lucru.

Asa cum angajatorul trebuie sa isi respecte obligatiile contractuale, consider ca si salariatul trebuie sa isi respecte obligatiile ce decurg din calitatea de angajat.
Eu m-am referit la acest raspuns ....:)

manuelabernat a scris:

faceti comunicare in scris cu confirmare de primire sa vina sa isi clarifice lipsa.
Daca pana la pontaj nu aveti raspuns, se desface disciplinar contractul.

:offtopic:
:)

Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil elenaelena elenaelena Buna ziua! Daca un salariat nu se intoarce la serviciu dupa cei doi ani se face incetarea suspendarii si apoi concediere. Cum se face incetarea ... (vezi toată discuția)