avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in ALT MAGAZIN (pentru ca nu aveam bonul la mine)

Buna ziua,

Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un magazin obisnuit, si cu care am intrat in supermarket din neatentie si graba.

EU am chemat politia ( PT CA EI NU VOIAU - se pare ca nu e in avantajul lor ) si am dat o declaratie ca bunurile pe care le aveam in plasa le luasem din alta parte DAR SUPERMARKETUL MI LE-A RETINUT PANA MA PREZINT CU BONUL, deoarece si ei au produse similare.

POT MERGE IN INSTANTA ?
CARE SUNT PASII DE FACUT PENTRU A OBTINE DESPAGUBIRI DE LA EI.

Mentionez ca inca nu le-am dus BONUL, deoarece CAND IL PREZINT SUPERMARKETULUI, vreau SA-MI DEA IN SCRIS CA MI-AU RETINUT BUNURILE MELE, considerandu-ma infractor .

Va multumesc tare mult.

Cu
cyan a scris:

...
Se poate intampla sa iesi cu produse fara sa le platesti daca le pui in buzunar si uiti sa le scoti la casa.

Da, dar m'am intors de fiecare data si le'am platit, deci tot nu ar fi o problema pentru magazin.
Ultima data se uitau agentii la mine ca la unul care a facut ceva rau si vine inapoi ca sa'si reduca pedeapsa LOL, asta e mentalitatea unora, te acuza dupa cum se poarta, au vrut sa ma "retina" sa cheme nu stiu ce sef, mi'au zis sa nu mai fac, cred ca in final m'au crezut prost ca am venit sa platesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dan me a scris:

Daca un produs are cod de bare el nu poate fi identificat daca apartine magazinului?

Codul de bare nu e specific unui magazin ci unui produs. Toate produsele identice au acelasi cod de bare, in orice magazin se afla iar acel cod este utilizat pentru identificarea produsului la casa de marcat si pentru a face legatura cu baza de date in care se afiseaza pretul.

Exemplu: o sticla de suc Bambulina are un cod de bare 585258. In orice magazin s-ar afla, produsul respectiv o sa fie identificat ca Suc Bambulina in urma scanarii codului 585258 si apoi o sa se afiseze pretul de XX.XX lei, singurul care difera in functie de magazin. Singurul mod in care se poate verifica daca apartine sau nu magazinului este in urma unui inventar, care in cazul supermarketurilor dureaza cam vreo 3 zile.

Noi romanii ne nastem cu dreptatea in mana si nu acceptam argumentele contra nici macar cand suntem prinsi cu pisica-n traista. Nu avem nimic mai important de facut decat sa facem circ si sa pretindem despagubiri, pentru ca "viata-i grea si daca nu tragem de peste tot de unde se poate, nu supravietuim".

Romania va creste prin bun simt si responsabilitate, insa intr-o alta dimensiune si pe alta planeta.
E un abuz clar al angajatilor magazinului. Dupa cum zicea si un domn avocat mai devreme, daca nu ai bonul la produse nu inseamna ca acelea nu sunt ale tale si ca pot fi retinute de magazinul in care ai intrat cu cumparaturile facute in alta parte. Abuzul este si mai mare tocmai fiindca exista camere de filmat, unde se poate verifica daca ai luat produsul de pe raftul lor sau nu. Prin urmare prezumtia de nevinovatie opereaza pe deplin.

Imaginati-va ca fac si eu un magazin si imi perchezitionez toti clientii la iesire si le confisc lucrurile ce le au asupra lor si pentru care nu au bon. Asa le iau ceasurile, telefoanele, hainele, si de ce nu poate si masina ca doar e parcata in fata magazinului meu si am si eu la vanzare.

Oricum, dupa parerea mea intamplarea descrisa de initiatoarea topicului este patania persoanei care poate fi patita, ca si alora de la magazin nu le mergea cu oricine.
Parerea mea e ca trebuia sunat imediat la 112 si sa fi reclamat ca este hartuita si eventual putea fi si o tentativa de furt chiar din partea angajatilor magazinului. Politia venea, vizualiza inregistrarile si lua masurile necesare. Poate ca nici acum nu e prea tarziu.
Intrebarea care se pune este insa daca are si cumparatoarea ceva de ascuns??
Dar fiindca nici angajatii magazinului nu au chemat politia, poate ca inseamna ca si acestia au ceva de ascuns ?? :D

Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
LuchianSeb, utilizator
Duceti doar bonul si recuperati-va produsele... Dvs trebuie sa demonstrati ca sunt produsele cumparate in alt magazin. Ati spus ati intrat din graba,,, graba strica treaba. :)
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Alina_Florea a scris:

cyan a scris:

Ideea este ca un client poate intra fara produse de cate ori vrea in magazin avand asupra lui un bon de achizitie (de la acelasi magazin sau altele) si sa justifice ca are bon!

Ce trebuie sa faca magazinul in acest caz? Sa lase clientul sa plece cu produsele ptr ca are bon?

Ideea este ca pe bon este trecuta data si ora, deci nu poti sa mergi cu bonul de ieri (nici cu cel de azi) sa justifice anumite produse sustrase in ideea evitarii platii...

Pe bon produsele nu sunt trecute cu numele intreg. Poti sa mergi cu orice bon si sa minti ca e pentru produsele pe care le ai la tine.

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)
Problemă cu paznicul de la un magazin alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă sfătuiţi cum şi la cine pot depune o sesizare împotriva paznicului de la un magazin de modă aflat în incinta unui mall. ... (vezi toată discuția)