avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in ALT MAGAZIN (pentru ca nu aveam bonul la mine)

Buna ziua,

Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un magazin obisnuit, si cu care am intrat in supermarket din neatentie si graba.

EU am chemat politia ( PT CA EI NU VOIAU - se pare ca nu e in avantajul lor ) si am dat o declaratie ca bunurile pe care le aveam in plasa le luasem din alta parte DAR SUPERMARKETUL MI LE-A RETINUT PANA MA PREZINT CU BONUL, deoarece si ei au produse similare.

POT MERGE IN INSTANTA ?
CARE SUNT PASII DE FACUT PENTRU A OBTINE DESPAGUBIRI DE LA EI.

Mentionez ca inca nu le-am dus BONUL, deoarece CAND IL PREZINT SUPERMARKETULUI, vreau SA-MI DEA IN SCRIS CA MI-AU RETINUT BUNURILE MELE, considerandu-ma infractor .

Va multumesc tare mult.

Cu
Vad ca foarte multa lume a citit acest topic si observ ca parerile sunt impartite si argumentate in ambele „tabere”, opinia mea am spus-o chiar la inceput si nu doresc sa intru in polemica cu nimeni, dar sfatuiesc orice persoana de buna credinta care nu doreste sa nasca artificial un conflict, sa nu intre cu produse cumparate dintr-un magazin in alt magazin, decat dupa ce intreba in prealabil care este procedura in acel magazin in aceasta situatie.


In toate supermarketurile se pune stampila/abtipild pe produsele la purtator, cele care se gasesc si in magazinul respectiv. Totul e sa intrebi la biroul de informatii, cel ce se afla intotdeauna la intrare.
Initiatoarea topicului spune ca i-au fost retinute bunurile si ca i s-a cerut bonul pentru a dovedi provenienta, nicidecum ca a fost tratata ca o hoata (desi ea asta simte). Tocmai faptul ca nu a fost chemata politia pe loc dovedeste ca s-a incercat solutionarea procedurala prezenta in ROI-ul (Reg. Ordine Interioara) tuturor supermarketurilor.

Despre camerele de supraveghere: oricat de mult vreti sa credeti ca se poate dovedi ceva cu ele, sunt zeci de puncte moarte ale acestora, capete de raft unde nu exista raza de actiune.
Firmele de paza care au contract cu supermarketurile sunt intr-adevar de toata jena, insa trebuie sa reflectati un pic asupra tipului de persoana care este angajat la o astfel de firma: lipsa educatie, lipsa maniere, lipsa capacitate cerebrala de a avea un loc de munca ce necesita un pic de efort psihic.

Aspectul legal e simplu: sunteti pe o proprietate privata, nu publica astfel incat se aplica reguli interne. Ca in propria voastra casa.

Eu o sa ma opresc aici cu interventiile, militez degeaba pentru prezenta corectitudinii din start. V-ati fixat prea tare pentru a gasii solutii si argumente favorabile comportamentului inadecvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)
Problemă cu paznicul de la un magazin alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă sfătuiţi cum şi la cine pot depune o sesizare împotriva paznicului de la un magazin de modă aflat în incinta unui mall. ... (vezi toată discuția)