LuchianSeb a scris:
E un abuz clar al angajatilor magazinului. Dupa cum zicea si un domn avocat mai devreme, daca nu ai bonul la produse nu inseamna ca acelea nu sunt ale tale si ca pot fi retinute de magazinul in care ai intrat cu cumparaturile facute in alta parte. Abuzul este si mai mare tocmai fiindca exista camere de filmat, unde se poate verifica daca ai luat produsul de pe raftul lor sau nu. Prin urmare prezumtia de nevinovatie opereaza pe deplin.
Pe principiul asta putem fura din magazine dupa cum ne tuna, ca doar daca nu avem bon nu inseamna ca nu sunt produsele noastre. Maine vin sa-ti iau televizorul LuchianSeb, nu am bon/factura pe el dar asta nu inseamna ca nu-i al meu, nu? N-ai decat sa ma filmezi, daca stau cu spatele si ma misc bine, nu o sa se inteleaga nimic. Opereaza pe deplin prezumptia de nevinovatie, sa fie clar!
LuchianSeb a scris:
nImaginati-va ca fac si eu un magazin si imi perchezitionez toti clientii la iesire si le confisc lucrurile ce le au asupra lor si pentru care nu au bon. Asa le iau ceasurile, telefoanele, hainele, si de ce nu poate si masina ca doar e parcata in fata magazinului meu si am si eu la vanzare.
Bine-i sade romanului cu infloriturile, ca doar altfel cum sa fie erou? Era vorba de produsele care se gasesc si in magazinul respectiv, hai sa nu pretindem ca am fost impuscati cu tunul dupa ce ne-am intepat cu acul.
sierra a scris:
Pe bon produsele nu sunt trecute cu numele intreg. Poti sa mergi cu orice bon si sa minti ca e pentru produsele pe care le ai la tine.
Corect. Liber la furat, luam si bonuri de pe strada, mergem in supermarketuri si ne umplem cosurile iar la casa aratam bonurile alea. Ce-or sa ne faca?
Cand e vorba de dreptatea aia dreapta, putini sunt cei ce ofera un sfat pertinent. Cand e vorba de inselaciune si "nedreptate", "abuz" si ceva posibilitati de a face un ban necinstit, sar toti cu sfaturi, parca din proprie experienta si lasand la o parte orice urma de maniere si bun simt. Sa fie oare atat de greu sa respectam niste principii sau poate e doar prea usor sa furam si apoi sa ne dam cinstiti? Mi-e rusine sa ma numesc roman in conditiile in care sunt romani ca voi, cei ce gasiti ca nu-i nimic in regula sa nu fii corect si sa incerci sa pacalesti si sa furi.