avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in ALT MAGAZIN (pentru ca nu aveam bonul la mine)

Buna ziua,

Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un magazin obisnuit, si cu care am intrat in supermarket din neatentie si graba.

EU am chemat politia ( PT CA EI NU VOIAU - se pare ca nu e in avantajul lor ) si am dat o declaratie ca bunurile pe care le aveam in plasa le luasem din alta parte DAR SUPERMARKETUL MI LE-A RETINUT PANA MA PREZINT CU BONUL, deoarece si ei au produse similare.

POT MERGE IN INSTANTA ?
CARE SUNT PASII DE FACUT PENTRU A OBTINE DESPAGUBIRI DE LA EI.

Mentionez ca inca nu le-am dus BONUL, deoarece CAND IL PREZINT SUPERMARKETULUI, vreau SA-MI DEA IN SCRIS CA MI-AU RETINUT BUNURILE MELE, considerandu-ma infractor .

Va multumesc tare mult.

Cu
@Ares-3
mi'ai sters mesaj in care am dat pe fata modul de lucru al agentilor de paza din magazinul X, ii protejezi? Te rog re-afiseaza mesajul meu. Eu zic ca este ontopic, oricum merita sa cunoastem.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Ares-3, moderator
LuchianSeb a scris:

E un abuz clar al angajatilor magazinului. Dupa cum zicea si un domn avocat mai devreme, daca nu ai bonul la produse nu inseamna ca acelea nu sunt ale tale si ca pot fi retinute de magazinul in care ai intrat cu cumparaturile facute in alta parte. Abuzul este si mai mare tocmai fiindca exista camere de filmat, unde se poate verifica daca ai luat produsul de pe raftul lor sau nu. Prin urmare prezumtia de nevinovatie opereaza pe deplin.

Pe principiul asta putem fura din magazine dupa cum ne tuna, ca doar daca nu avem bon nu inseamna ca nu sunt produsele noastre. Maine vin sa-ti iau televizorul LuchianSeb, nu am bon/factura pe el dar asta nu inseamna ca nu-i al meu, nu? N-ai decat sa ma filmezi, daca stau cu spatele si ma misc bine, nu o sa se inteleaga nimic. Opereaza pe deplin prezumptia de nevinovatie, sa fie clar!

LuchianSeb a scris:
nImaginati-va ca fac si eu un magazin si imi perchezitionez toti clientii la iesire si le confisc lucrurile ce le au asupra lor si pentru care nu au bon. Asa le iau ceasurile, telefoanele, hainele, si de ce nu poate si masina ca doar e parcata in fata magazinului meu si am si eu la vanzare.

Bine-i sade romanului cu infloriturile, ca doar altfel cum sa fie erou? Era vorba de produsele care se gasesc si in magazinul respectiv, hai sa nu pretindem ca am fost impuscati cu tunul dupa ce ne-am intepat cu acul.

sierra a scris:

Pe bon produsele nu sunt trecute cu numele intreg. Poti sa mergi cu orice bon si sa minti ca e pentru produsele pe care le ai la tine.

Corect. Liber la furat, luam si bonuri de pe strada, mergem in supermarketuri si ne umplem cosurile iar la casa aratam bonurile alea. Ce-or sa ne faca?

Cand e vorba de dreptatea aia dreapta, putini sunt cei ce ofera un sfat pertinent. Cand e vorba de inselaciune si "nedreptate", "abuz" si ceva posibilitati de a face un ban necinstit, sar toti cu sfaturi, parca din proprie experienta si lasand la o parte orice urma de maniere si bun simt. Sa fie oare atat de greu sa respectam niste principii sau poate e doar prea usor sa furam si apoi sa ne dam cinstiti? Mi-e rusine sa ma numesc roman in conditiile in care sunt romani ca voi, cei ce gasiti ca nu-i nimic in regula sa nu fii corect si sa incerci sa pacalesti si sa furi.
savysb a scris:
...N-ai decat sa ma filmezi, daca stau cu spatele si ma misc bine, nu o sa se inteleaga nimic. Opereaza pe deplin prezumptia de nevinovatie, sa fie clar!...

Asa e, chiar daca tu nu poti concepe.

Metode exista, nu iei la control bonurile, decat daca ai vazut clar pe camera ca e o problema.
Apoi poti colabora si cu politia...
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Dan me, utilizator
Dan me a scris:

@Ares-3
mi'ai sters mesaj in care am dat pe fata modul de lucru al agentilor de paza din magazinul X, ii protejezi? Te rog re-afiseaza mesajul meu. Eu zic ca este ontopic, oricum merita sa cunoastem.

Mesajul dvs. nu avea nicio legatura cu subiectul dezbatut - comportamentul unor anumiti agenti de paza - deci era offtopic. De asemenea, in regulamentul de postare este precizat ca identificarea unor persoane fizice sau juridice nu este de dorit pentru ca pe forum se discuta probleme juridice, nu implicarea unora sau altora in ele. Deci nu barfim, ok? Una e sa povestiti ca se comit abuzuri si prin alte parti, alta e sa spuneti exact unde. Repet: e impotriva regulamentului.

Interventie moderator
Rog participantii la discutie sa comunice in mod civilizat, fara ironii, persiflari etc. Subiectul oricum este epuizat, va ramane deschis doar daca se dezbat / combat ideile, nu persoanele. Multumesc.
@savysb
Ma bucur ca mi-ati analizat tot ce am scris, nu inteleg insa de ce nu mi-ati corectat si greselile de ortografie.
Legat de subiect, in opinia mea care rezulta si din postarea anterioara, atunci cand este prins hotul la furat trebuie sa chemam politia, astfel ca nu sa-l sechestram si sa-i confiscam bunurile aflate asupra sa, intrucat ar insemna sa comitem noi un furt.
Prezumtia de nevinovatie nu este un impediment, ci este un drept.
Magazinul respectiv are camere de filmat, dispune de inregistrari, martori, etc.
Din moment ce i-au confiscat bunurile respective clientului, solicitand bonul de pe produse, este clar ca nu au nici o dovada ca acelea ar fi furate, ca altfel nu ar mai fi cerut bonurile.
Este abuziv ca sa impui unei persoane sa-si dovedeasca nevinovatia iar daca nu poate face acest lucru sa insemne ca acea persoana este vinovata.
E ca si cum as spune despre dvs, ca scrieti aicea intotdeauna aiureli, iar daca dvs. nu puteti dovedii contrariul sa insemne ca este adevarat.
Bineinteles sa nu mi-o luati in nume de rau, era doar un exemplu, astfel ca nu vorbeam serios...
Eu inteleg si opinia dumneavoastra, dar as dori ca si dvs sa faceti la fel si sa dati eventual un sfat juridic, nu sa contraziceti parerile altora

Si apropo d-le utilizator @savysb, veniti degeaba ,,maine'' sa-mi luati televizorul, ca desi nu aveti bon la el, eu am factura de achizitie a produsului.
PS: Oare nu asa trebuia sa procedeze si saracele victime angajate ale magazinului ?

Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
LuchianSeb, utilizator

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)
Problemă cu paznicul de la un magazin alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă sfătuiţi cum şi la cine pot depune o sesizare împotriva paznicului de la un magazin de modă aflat în incinta unui mall. ... (vezi toată discuția)