avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala abandon familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala abandon familie

Buna ziua,
Va solicit, din nou, sprijinul, sunt derutata de informatiile primite din diverse surse si nu stiu care e cea corecta. Este vorba despre plangerea penala pentru abandon de familie, respectiv pentru neplata pensiei alimentare. Am cerut recalcularea, am primit Hotararea, insa nu stiu unde trebuie sa depun plangerea. Mi s-a spus asa: 1.La politie. Dar daca am ghinionul sa dau de un politist empatic cu fostul sot, plangerea mea nu va avea urmari. 2.La Tribunal, daca nu a platit niciodata pensie alimentara sau 3.La Procuratura, daca a platit vreodata. Va rog, lamuriti-ma si spuneti-mi apoi si pasii ce trebuie urmati.
A doua problema, legata de acelasi subiect, este urmatoarea: fosta soacra are aproape 90 de primaveri. Cand se va intampla...inevitabilul, in secunda 2 fostul sot si fratele lui vor face succesiunea, iar partea 'fostului' se va topi mai repede decat calota glaciara sub soarele Saharei, n-am nici o indoiala. Au vreun drept, copiii mei - si ai lui - la mostenirea dobandita de acesta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: d12d , utilizator 12:48, 7 Aprilie 2015
Multumesc, tuturor, pentru raspunsuri, deci ma duc la Politie, sper sa si rezolv ceva.
Fostul sot nu lucreaza (nu legal, in orice caz), nu are venituri (nu declarate, in orice caz) si nici bunuri (zice ca e trecut, alaturi de frate si de parinti, in actul de proprietate al apartamentului, nu stiu daca are relevanta). Deci, nu prea am ce-i face, se pare:( ; dar astept cu interes sa vad ce planuri de 'vacanta' are anul acesta, fiindca anul trecut a fost in Olanda si de 2 ori la mare, in timp ce eu, om al muncii cu salariu, n-am mai fost la mare de cativa ani, am trimis doar copiii.
Plangere n-am depus, ca nu stiam unde anume trebuie sa merg, acum am inteles.
Cat despre plati, nici nu stiu ce sa raspund: in urma cu aprox. 2 luni le-a dat gemenilor 20 de lei. Amandurora, nu fiecaruia. Inainte de asta...nu-mi amintesc. Sunt ani de cand n-a platit! "A fost bolnav, i-au plecat clientii in concediu" (e antrenor de tenis) si nu s-au mai intors niciodata - asta zic eu, "a plouat/nins/fulgerat si n-a avut ore" sau...diverse.
O ultima intrebare: dupa ce depun Plangerea la Politie, ce se intampla? Il cheama si isi tine speech-ul de atragere a compasiunii, banuiesc. Apoi? Care pot fi urmarile?
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2015
d12d, utilizator
Nu vor fi urmări. Vă pierdeţi timpul degeaba.
Eu v-as sfatui sa incercati totusi, se misca greu parchetele din Romania, dar cu insistenta si rabdare poate obtineti un rezultat pozitiv si just raportat la cele sustinute de dvs.
De incercat o sa incerc, insa inteleg ca nu prea am sanse sa si obtin ceva :( E si normal sa nu obtin, ca pana la urma, cei 42 lei oferiti de stat ca alocatie lunara, sunt mai mult decat suficienti pt cresterea unui copil. Cat despre tata...ce bine ca are drepturi. Doar drepturi, pare-se. Strambe legi!
Pana la urma, eu unde ma duc (degeaba): la Politie sau la Parchet, rogu-va sa ma lamuriti.
Multumesc.
Puteti sa depuneti oriunde, ori la Politue, ori la Parchet, ea oricum va merge in prima faza la Politie, politistul va strange probe si abia apoi se va sfatui su procurorul si acesta va hotari daca incepe sau nu urmarirea penala impotriva lui.

Din experienta mea va spun ca sunt ceva sanse, eu am facut o astfel de plangere care este pe rol, depinde intr-adevar peste ce politist dai, eu sper sa-l sperie putin cu dosarul penal.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
Cris1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara platita o luna da ....doua nu .... angelabadila angelabadila va rog frumos sa ma ma ajutati !!!!!!ce pot face in cazul in care tatal plateste pensia alimentara o luna da doua nu .....sau o luna da o luna nu ...cui sa ma ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie de intretinere caraboian78 caraboian78 Buna ziua.As dori sa va intreb si eu ,daca fostul ,concubin nu a platit pensia alimentara pe lunile ,ianuarie si martie, iar pe luna aprilie ,a platit mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mancipri mancipri in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)