Buna ziua,
Va solicit, din nou, sprijinul, sunt derutata de informatiile primite din diverse surse si nu stiu care e cea corecta. Este vorba despre plangerea penala pentru abandon de familie, respectiv pentru neplata pensiei alimentare. Am cerut recalcularea, am primit Hotararea, insa nu stiu unde trebuie sa depun plangerea. Mi s-a spus asa: 1.La politie. Dar daca am ghinionul sa dau de un politist empatic cu fostul sot, plangerea mea nu va avea urmari. 2.La Tribunal, daca nu a platit niciodata pensie alimentara sau 3.La Procuratura, daca a platit vreodata. Va rog, lamuriti-ma si spuneti-mi apoi si pasii ce trebuie urmati.
A doua problema, legata de acelasi subiect, este urmatoarea: fosta soacra are aproape 90 de primaveri. Cand se va intampla...inevitabilul, in secunda 2 fostul sot si fratele lui vor face succesiunea, iar partea 'fostului' se va topi mai repede decat calota glaciara sub soarele Saharei, n-am nici o indoiala. Au vreun drept, copiii mei - si ai lui - la mostenirea dobandita de acesta? Multumesc.
Răspunsul meu este la fel ca cel dinainte.Consumaţi timp şi hârtie degeaba. dacă nu are venituri legale, primeşte NUP. Dar măcar hrană sufletească au acei copii de la tata?Adică îi ia la el peste weekend, în excursii, în vacanţe?
Iata ce ai de facut (iti spun din propria experienta) (daca tatal isi bate joc de copiii lui)
1. trimiti plangere penala pt. savarsirea infractiunii de abandon de familie , la Parchetul de pe langa Judecatoria ... - recomandat, cu confirmare de primire
- mentionezi si nr. tau de telefon
- mentionezi in plangere ceea ce ne-ai spus si noua
- dosarul se trimite de la Parchet la Politia ... un politist te va suna si te va chema la audieri
- urmeaza declaratia ta, apoi declaratia lui
- trebuie sa demonstrezi rea-credinta lui in indeplinirea obligatiilor parintesti
- cu inscrisuri, martori, etc.
2. trimiti plangere penala pt. savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, la Parchetul de pe langa Tribunalul ... - recomandat, cu confirmare de primire
- deoarece el desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei,
- realizeaza venituri, dar nu-si declara si nu-si achita obligatiile fiscale
- isi permite vacante in tara si strainatate...
- soliciti sa se verifice ceea ce ne-ai spus
- dosarul se trimite la IPJ - Serviciul de Investigare a Fraudelor
3. verifici la OCPI ...
cunoscand adresa casei mamei, daca este trecut in actul de proprietate al casei, asa cum spune el.
In acest caz, te poti duce la un executor judecatoresc,
(care il va executa silit pentru pensia alimentara restanta)
(si care ii poate vinde bunurile, daca are !!)
Nu au nimic de la tata sau aproape nimic, nu suna mai deloc (o data la 3-4-5 luni se pune??), nu il intereseaza sa-si vada copiii - spuneam mai demult ca ii duc eu la el, in vacante, altfel nu s-ar intalni, dar vacantele inseamna prea putin pt copii... ce sa mai spun?? E tata doar cu numele, din pacate. Si legea iata, ii permite, din pacate. Si nu ma refer doar la obligatiile de ordin material. Din pacate.
Multumesc, Martonze.
Pensie alimentara
mancipri
in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)