va rog frumos sa ma ajutati cu niste informatii deoarece lucrez la o companie pentru Italia si patronul de aici din Romania a fost informat ca nu voi mai lucra pentru aceasta companie, dar ca nu a primit si motivul. Tin sa va prezicez ca nu am avut advertismente deloc de cand lucrez pt aceasta firma, adica 7 luni. Am avt aceasta discutie la telefon cu seful meu, nici macar nu a avut bunul simt sa a anunte luni cand a venit la munca, m-a sunat seara dupa ce am iesit ca sa-mi comunice acest lucru. Problema e ca ma pune sa-mi dau demisia intru-cat ziice ca blochez postul, eu a comunicatt ca nu-mi dau nicio demisie pt ca eu nu vreau lucrul acesta. Zice ca trebuie pt ca el a obtinut pt mine 45 de zile de preaviz cu toate ca nu am o functie de team leader sau mai stiu eu ce functie mare. Cei din Italia comunica ca eu la inceputul lunii aprlie nu mai lucrezez deja pt ei si cest lucru nu coincide cu cele spuse de seful meu din Romania, deoarece de luni 2 martie si pana in aprilie la inceput nu sunt 45 de zile. Exista cumva si varianta sa-mi dau demisia si sa pot avea salarii compensatorii?
Pai, de exmplu, daca o salariata te anunta ca este gravida, nu poti s-o dai afara. Daca insa face asta sotia ta legitima, poti s-o "dai afara din postul de nevasta", chiar daca este in 6 luni si, asta nu te impiedica nici macar sa ajungi prim ministru.
Sa continui?
Sigur, aveti dreptate, avem cui a ne adresa, insa cu dovezi ! Numai cu vorbe nu merge. Stiti bine ca, colegii - eventualii martori ai fenomenului, nu ar spune nimic in fata autoritatilor.
Eu insumi m-am lovit de asa ceva si am constat ca nu ma pot folosi de legislatie pt ca am doar vorbe.
Legislatia este buna numai cand sunt reglementari exacte fara loc de interpretari , insa conteaza si mijloacele de dovada in cazul unui eventual litigiu cu angajatorul sau angajatii, dupa caz.